Bangó Anna

2019.11.28. 17:00

Segíteni mindenkor jó dolog

Az év talán legszebb időszaka és ünnepe a várakozással teli advent, majd a karácsony. Minden csupa fény, vanília- és szegfűszegillat száll mindenhol. Örömet okoz a tervezgetés a készíteni, vagy vásárolni kívánt ajándékokról, később titokzatos mosollyal rejtegetni a már meglévőket. Az emberek boltról boltra járnak, keresik a tökéletes meglepetést, nem törődve az árakkal.

Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium

Ilyenkor érdemes belegondolnunk, hogyan tudunk segíteni másokon, hogy ne csak a családunk, hanem a nélkülözők arcára is boldog mosolyt csalhassunk. Szerencsések vagyunk ugyanis, ha a szeretteink körében, kedvenc ételeink mellé ülhetünk le a karácsonyi asztalhoz. Azonban ezt nem mindenki teheti meg.

Magyarországon ma sok családnál nincs karácsonyozás, mert a hétköznapok nélkülözése nem változik meg ezen időszak alatt sem. Külső segítség nélkül pedig nem tudnak egy cseppnyi fényt sem varázsolni az ünnepek alatt. Sok gyermeknek nincs karácsonyi ajándék a fenyőfa alatt, sőt, néhol még utóbbi sincs.

De szerencsére egyre több az olyan akció, ahol élelmiszert, játékot és egyéb dolgokat gyűjtenek a rászorulóknak. Az általunk megunt játékunk pedig egy másik gyermeknek elérhetetlen álom, ami beteljesülhet, ha bevisszük a gyűjtőhelyekre. Ezért fontos, hogy figyeljünk másokra, és segítsünk a magunk módján. Lehet, hogy épp mi tesszük szebbé valaki ünnepét.

Borítókép illusztráció: Shutterstock.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!