Szabó Éva

2019.11.07. 07:00

Nehéz dolgunk van, de igyekszünk tenni az állatvédelemért

Mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy élhetőbbé tegyük bolygónkat.

Szegedi Kis István Református Gimnázium

Az emberiség egy csoportjának egyik hibája, hogy mindig magára figyel és meggondolatlanul cselekszik, nem figyelve oda a következményekre. Korábban például gyakran öntöttek olajat az élővízbe, vagy került az bele egy hajószerencsétlenségnél, melyekre nem igyekeztek kellőképpen megoldást találni. Később próbáltak ugyan korrigálni ezen, de akkor már elindult egy folyamat, aminek következtében sok állat halt ki, illetve van kihalófélben.

Ma ugyanez a feketepiac és a sportvadászat miatt fordul elő, például orrszarvúk, tigrisek alfajai esetében. Utóbbiak ellen is számos módon küzdenek, azonban nehéz megállítani azokat. Előfordul továbbá olyan is, hogy valaki az internetes nézettségért kínoz állatokat vagy a saját örömére csinálja, amit a hatóságok ugyan büntetnek, de ezzel sem sikerül mindenkit eltántorítani a dologtól.

Azonban szerencsére az átlag ember nem így gondolkozik, és akár segítheti is a fentiek visszaszorítását. Megteheti mindezt az állatvédők, vagy menhelyek értesítésével, vagy ezen szervezeteknek való adakozással, továbbá azzal, ha kedvencét az utóbbiaktól fogadja örökbe. Bár teljesen nem de részlegesen így talán vissza tudjuk szorítani az állatkínzást és segíteni a bajbajutott egyedek túlélését, sorsának jobbra fordulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!