Sólyom Bernadett

2019.11.17. 18:57

Különleges mozik a világban

A 2000-es évektől egyre népszerűbb a digitális mozitechnika. A mai rohanó világban a fiatalok előszeretettel ülnek be a moziba megnézni aktuális kedvenc filmjüket, mint hogy elolvassák a történetről szóló könyvet. Gyorsabb és egyszerűbb megoldás ez számukra, ráadásul napjainkban a filmeket jobban népszerűsítik, mint a könyveket.

Szegedi Kis István Református Gimnázium

A Z generáció meglehetősen jobban szereti a látványt, mint a fantáziát. Az elmúlt években ezért egyre nagyobb sikert értek el azok a filmek, amelyek könyvek alapján készültek. Cikkemben négy olyan mozit hoztam az olvasóknak, ami nem igazán nevezhető hétköznapinak és amelyekről a legtöbb ember azt sem tudta, hogy létezik.

Íme, a 4 legfurcsább mozi a világon, amit valaha ismert az ember:

Az első helyen áll a Mirage Mozi, Sharjaban. Az Egyesült Arab Emírségekben található ez az épület, ahol a hagyományos padlószőnyeg és az ősi építészet találkozik a szürreális hanghatásokkal.

A következő a George Szabadtéri Mozi, Sydneyben. A vízből kiemelkedő vászon igazán egyedivé teszi a filmnézést, gondoskodik a jó hangulatról és egy finom koktél mellett gyönyörködhetünk a mozizás adta élményeken.

Londonban pedig még a pezsgőfürdős mozizásra is van lehetőségünk. Jakuzzizás közben megnézhetjük a premiereket ismerősök társaságában, mindezt egy ház tetejéről. Az utolsó a Cinespia Temetői Vetítések, Los Angelesben.

A temetőben megrendezett fesztivál igazán különleges lehet a filmek kedvelőinek, egy teljesen másfajta hangulatot hoz el az érdeklődőknek, főleg, ha egy horrorfilmet szeretnének megnézni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!