Katona Jázmin

2019.11.26. 15:00

Kiváló szórakozási lehetőség mindenkinek

Manapság az emberek rendkívül sok szórakozási lehetőség közül választhatnak. Az egyik ilyen a zene, ami az én életemben is nagy szerepet tölt be. Kilenc éve zongorázom, négy évig ének szakon voltam, tehát az életem részévé vált. Ez egy olyan dolog, ami mindenhol ott van. Az utcákon, az iskolában vagy csak a fejben, amikor éppen dúdolgatunk valamit.

Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium

A legnagyobb élmény viszont mindenki számára, amikor a kedvenc énekesét, énekesnőjét vagy bandáját láthatja élőben a színpadon. Ezért járnak sokan koncertre. De mi is az valóban? Pénzkidobás? Hobbi? Program? Szórakozás? Mindenkinek mást-mást jelent a zene, így a koncertek is.

Legtöbbször, ha koncertekről beszélünk, mindenki a könnyűzenei fellépésekre gondol, és a komolyzenei rendezvényekről teljesen megfeledkezünk. Vajon miért jár egyre kevesebb ember hangversenyekre? Mert unalmas? Nincs annyira túl reklámozva, mint például egy énekes turnéja? Vagy talán kiment a divatból? Szerintem a megoldás a gépekben rejlik.

Gyerekek, fiatalok és felnőttek egyaránt függőjévé váltak az elektronikus zenének, mert ezt hallani mindenhol. A zene varázsát azonban csak az tapasztalhatja meg igazán, aki tud valamilyen hangszeren játszani vagy énekelni. Meglátásom szerint tisztelni és követni kellene azokat a szülőket, akik napjainkban zene tanulásra ösztönzik a gyerekeiket, hiszen ez nagyon fontos.

Amit még előnyként tudnék felhozni a hangversenyekhez, hogy ezek a koncertek legtöbbször ingyen vannak. A mi városunkban, Orosházán is vannak ilyen rendezvények. Például a Vonós- , Billentyűs napok, a Zene világnapja, mindezekre ingyenes a belépés. Mégsem járunk el művelődni. Rohan a világ, és különböző kifogásokkal nyugtatjuk magunkat, hogy miért nem követünk el hibát azzal, hogy kihagytunk egy-egy koncertet.

Szerintem egy művelt, okos, zenekedvelő fiatalnak, felnőttnek havi szinten kellene koncertekre járnia, vagy valamilyen komolyzenével kapcsolatos programon részt vennie. A mai gépi zenés koncertek legtöbbször bárokban vannak, amik nem tudják átadni az igazi zene hangulatát, és ez a hangszerek lecserélésén, a dalszövegen, és a ruházaton is múlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!