Török Kata

2019.12.03. 15:46

Évről évre nő a depressziós emberek száma

Rengetegen szenvednek manapság mentális betegségekben, ezek közül az egyik leggyakoribb a depresszió. Ennek a betegségnek általában van valamilyen kiváltó oka, hiszen nem lesz az ember csak úgy egyik napról a másikra depressziós.

Andrássy Gyula Gimnázium

Mindannyian tudjuk, hogy ennek a betegségnek vannak tipikus és komoly tünetei. Ezzel ellentétben vannak emberek, akik azt hiszik vagy esetleg úgy csinálnak, mint a depressziósok. Ám nem biztos, hogy ez így is van. Lehet, hogy csak rossz lábbal keltek fel vagy esetleg egy nehezebb időszakukat élik, és nincsenek tisztában a depresszió fogalmával, vagy nem érzik ennek a súlyát. Vannak továbbá olyanok is, akik csupán fel akarják hívni magukra a figyelmet, illetve azt akarják, hogy mások megsajnálják őket.

Képeket posztolnak ki közösségi oldalakra „#depressed” kifejezéssel és arról beszélnek, hogy ők mennyire depressziósak. Viszont gondoljunk bele, ha valaki igazán szenved, nem biztos, hogy azt világgá kürtölné és híresztelné, illetve a valóban depressziós emberek 90%-a nem akarja bevallani, hogy az. Talán ez is lehet egy figyelmeztetőjel arra, hogy ezek az egyének mentális problémával küzdenek, de nem pont a depresszióval.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!