Boros Netti

2019.11.21. 13:49

Csábítóvá teheti a tiltás

A mai világban egyre inkább tabutémának számító kábítószer hosszú történelmet tudhat magának; kezdve az ópiumháborútól egyenesen a woodstocki fesztiválig. Az iskolák próbálják terelgetni diákjaikat a tisztaság ösvényén, de olykor pont, hogy a tiltás teszi oly csábítóvá a szer kipróbálását. A következő sorokban H. Kevin gondolatát idézem a droghasználattal kapcsolatban: „Ha van az életedben egy dolog, amiért káros szerekhez nyúlsz, lesz egy olyan is, amiért érdemes leszoknod.”

Szent Gellért Katolikus Gimnázium

Képünk illusztráció

Fotó: Getty Images/iStockphoto

A világ nagy részén a kábítószer használata törvénybe ütköző, viszont vannak kivételek. Az USA-ban például egyes szerek használata engedélyezett a végső stádiumban lévő betegek számára. Hollandia pedig már nem csak a tulipánok miatt olyan népszerű, ma már sokan a marihuána miatt látogatják.

Fotó: Shutterstock illusztáció

Ezen túl minden embernek megvan a maga története is. Vannak olyan hírességek, akik büszkén felvállalják a sötét múltjukat. Kurt Cobain, a Nirvana frontembere köztudottan drogfüggő volt, a Green Day pedig Billie Joe elmondása szerint a kannabisz szeretetéről kapta a nevét. Be kell látnunk viszont, hogy akár közöttünk, „halandóknál” is találhatunk függőket. Ha valakiben van elég erő ahhoz, hogy elhatározza, új életet akar kezdeni, segíthetünk neki pusztán egy baráti kéznyújtással. Meg kell mutatnunk, hogy minden útnak elérhetjük a végét, akkor is, ha elsőre lehetetlennek tűnik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!