Farkas Dóra

2019.11.25. 09:08

Megtudtuk, mitől jó egy házibuli

Minden korosztály szeret szórakozni, kikapcsolódni. A fiatalok ezen belül szívesebben mennek el szórakozóhelyekre bulizni barátaikkal, ismerőseikkel.

Szent Gellért Katolikus Gimnázium

A nagyvárosokban rengeteg program, választék van arra, hogy az ifjabb korosztály jól érezhesse magát. A kisvárosokban azonban kevés a lehetőség. Előfordul olyan város is, ahol csak egy szórakozóhely van. Valljuk be, az emberek szeretnek válogatni, szeretik, ha van választási lehetőségük. Emellett sokan szívesen rendeznek saját maguk is partit. Ilyenkor nekik kell biztosítani társaik számára a szórakozást. Megkérdeztem Nagy Józsefet, ő hogyan szokott készülni egy jó házibulira.

– Volt szerencsém több rendezvényedhez is, melyeken mindig nagyon jól éreztem magam és ahogy láttam, a többiek is. Szerinted mitől lesz jó egy házibuli?

– Szerintem az első és legfontosabb feladat, hogy jól szervezett legyen. Tudni kell ki, mikor jön, mit vagy éppen kit hoz magával.

– Amikor összejövetelt szervezel, milyen szempontok szerint teszed ezt?

– A három fő szempont szerintem: hol és mikor legyen a buli, illetve kik a meghívottak.

– Hogy készülsz a bulira?

– Előtte már körülbelül 10-15 nappal meghívom azokat az embereket, akiket szeretnék, folyamatosan kérdezgetem őket, hogy tudnak-e jönni, nem változott-e közben a programjuk.

– Mikre kell odafigyelni, amikor bulit szervezel?

– Olyan zene legyen, ami mindenkinek megfelel. Jó legyen társaság, és figyeljünk egymásra, hogy ne igyunk több alkoholt a kelleténél, illetve ne hagyjuk magára bajban a társainkat.

Sokan mondják, hogy a 21. században a fiatalok már nem olyan összetartóak, mint akár 20-30 évvel korábban. Sokat lehet sajnos hallani, hogyha elmennek szórakozni, magára hagyják társaikat. Örömmel tapasztalom viszont, hogy eddig akárhányszor elmentem bulizni, mi mindig figyeltünk egymásra, Nagy József pedig házigazdaként különösen odafigyel erre a bulijaiban. Tehát vannak még fiatalok, akik tudják, hogy kell szórakozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!