Szigeti Boglárka

2019.11.14. 07:00

Sokan úgy gondolják, mégsem könnyű a blog vagy a vlog készítés

Egyre többen bújunk weboldalakat a mindennapokban és ha feltévedünk például az instagramra, szinte biztos, hogy a vlogok mellett ragadunk. Sokakban közben felmerül a gondolat: Ha egy-két ember meg tudja csinálni, hogy terméket ajánl vagy levideózza a napját, akkor bárki képes rá. Úgy látszik könnyű. De tényleg így van?

Andrássy Gyula Gimnázium

Elterjedőben van a vlogolás és a blogkészítés, hiszen nem kell több hozzá, mint egy kamera és egy weboldal. A blogírás olyan, mint egy webnapló, persze többfajtája is van. Például az üzleti, ami az egyik leghatékonyabb módszer az online marketing eszköztárában. Ebben a világban bárki, bármiről írhat. Ugyanez történik a vlogban is, csak épp videó formájában, amihez kamera vagy telefon kell.

Tippeket adhatunk, tanácsokat kérhetünk, véleményvezérek lehetünk. Sokan nem tudják, de az utóbbi a magyar fordítása a híres influencer szónak. Ezek a személyek nagy népszerűségnek örvendenek, egyaránt fent vannak youtube-on, instagrammon és facebookon is. Videókat készítenek, hirdetéseket tesznek ki, reklámoznak bizonyos termékeket, amit a márkák szponzorálnak.

Az internet elég nagy, ezért a fentiekbe bárki bele kezdhet, azonban érdekesnek is kell maradnia. Sokan már középiskolás éveikben elkezdik, néhányan közülük példaképekké válnak. Ám ahhoz, hogy idáig eljussanak, sok idő és kitartó munka kell.

Egész napos program lehet például az e-mailek megválaszolása, a reklámanyagok elfogadása, nem beszélve a videó vágásról. Ezért mértéket kell tartaniuk, megtalálni az egyensúlyt munka és magánélet között, talán még nehezebben, mint más embereknek. Ha tehát nézzük, olvassuk a vlogokat és blogokat, ne feledjük, hogy akár mi is megírhatjuk gondolatainkat a világhálóra, de ha komolyan szeretnénk csinálni, az egész embert és sok áldozatot kíván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!