Serfőző Anna

2019.11.14. 07:00

Ezeket a filmeket és sorozatokat érdemes megnézni 2019-ben

Az előző évekhez hasonlóan idén is rengeteg jobbnál jobb film és sorozat jelent meg, én pedig ezek közül szemezgettem és mutatok be párat.

Erkel Ferenc Gimnázium

Talán az év egyik legjobban várt filmje volt a tavasszal megjelent Bosszúállók: Végjáték, amely a Marvel Moziverzum eddigi leghosszabb filmje, a maga három órájával. A rajongók már a Bosszúállók: Végtelen háború óta vártak a folytatásra, melyben végre megtudhatták, hogy mi történt az őrült titán, Thanos csettintése után az univerzum megmaradt felével. Ebben a filmben nem volt annyi poén és vicc, mint az előző részekben ám így is izgalmas, akció dús és emlékezetes lett a végeredmény, mely sokak szerint az eddigi legjobb Marvel film.

Ha már képregény filmről van szó, akkor a DC-ről sem szabad megfeledkezni. Igaz, a filmjei többsége nem olyan sikeres, mint a Marvel-é, ellenben az idén ősszel megjelent Joker egyértelműen nem ezek közé tartozik. Az elején ugyan még kételkedtek a rajongók a film sikerességében, mivel nem igazán tudták Jokert Batman nélkül elképzelni, de mikor végül megjelent produkció, teljes volt a siker. Maga a film azt mutatja be, hogyan lett egy bukott komikusból, Gotham egyik legrettegettebb alvilági figurája és Batman legnagyobb ellensége, Joker.

A Csaló csajok egy olyan vígjáték, amit tulajdonképpen most dolgoztak fel harmadjára, ugyanis ez a film egy remake-nek a remake-je. A nézők értékelései alapján csak közepesre sikerült, ám ennek ellenére jókat lehet nevetni azon, hogy a produkció két szélhámoshősnője hogyan próbálja rászedni a férfiakat, hogy megszedjék magukat.

Nyáron jelent meg a ’80-as években játszódó Stranger Things harmadik évada, melyben a Szovjetunió ügynökei is megjelennek Hawkins városában. De ha ez még nem lenne elég, egy lecsúszott újságíró nyomozni kezd Hawkinsben történt különös esetek után, a polgármesterválasztás pedig egyre csak közeledik. Persze ráadásként egy új szörny is megjelenik, amit bizony hőseinknek majd megállítaniuk.

Végül most ősszel adták ki az Odaát 15. évadát, ami sajnos egyben az utolsó is, ugyanis a sorozat közel tizenöt év után kaszát kapott. A Winchester fivérek ebben az évadban új kihívásokkal szembesülnek, meg kell akadályozniuk egy zombiapokalipszist, vissza kell küldeniük a gonosz lelkeket a Pokolba és el kell kerülniük a tragikus véget, amit az író Chuck – aki igazság szerint maga az Isten – talált ki a számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!