Sólyom Bernadett

2019.11.28. 17:04

A kutya és az ember kapcsolata

Az ember leghűségesebb társa a kutya. Megnyugtat, vigasztal minket a bajban és szeretetével lelket önt belénk. Egy kutya soha nem érdekből, hanem őszinte barátságból kötődik a gazdájához. Egy kutya életünkben 10-13 évig tartó folyamatos kötöttséget jelent.

Szegedi Kis István Református Gimnázium

Kutyáink nem tudnak beszélni, ezért a gazdiknak folyamatosan oda kell figyelni jelzéseikre. Rendszeres orvosi vizsgálatra van szükségük, valamint mozgásra és megfelelő táplálékra. Lakásban is ugyanúgy lehet kutyát tartani, nem csak egy nagy kertes házban, mivel a kutyáknak nagy szüksége van az emberek közelségére. Persze naponta legalább kétszer – háromszor el kell vinni őket sétálni, de ez nem csak nekik jó, hanem a gazdinak is. A gyerekek pedig alapvetően vonzódnak a kutyákhoz.

A szerző felvétele

Fel kell mérnünk azonban a terepet, mielőtt kutyát vásárolnánk, hogy tud- e a gyermek gondoskodni a kutyáról, illetve ha ő nem teszi meg, akkor mi fel tudjuk- e vállalni a feladatot. Egy állat ugyanis nem játék, igen nagy felelősséggel jár. Vannak továbbá olyan állatok is, akik segítségre szorulnak. Egy békési állatvédő egyesület próbál számukra biztonságot és otthont nyújtani. Igyekeznek őket gazdihoz juttatni, gyógyíttatni. Ezért ha van lehetőségünk egy kedvencet tartani, inkább fogadjunk örökbe, azzal mindenkinek jót tehetünk és különleges barátra lelhetünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!