Krisán Zsófia Rebeka

2019.11.26. 15:00

Tükör elől az éjszakába

A fiatalok egyre több időt töltenek a tükör előtt. Utóbbi pedig még inkább igaz, ha buliba mennek. Bizony sok tinédzser gyomra görcsbe rándul, ha arról van szó, hogy pár órára, fel kell nőni, „ki kell menni az éjszakába” és jó benyomást tenni másokra. Gyakran megesik, hogy túlgondolják az egészet, és sokkal többet látnak bele annál, ami történhet, vagy amennyit ez valójában számít nekik.

Erkel Ferenc Gimnázium

Számos kétely felmerülhet bennük az indulás előtti órában, délutánon, napon, sőt héten is: Hol lesz? Kik lesznek ott rajtam kívül? Lesz-e ismerős? Elkísér egyáltalán valaki? És ami a legfontosabb: Ott lesz a kiszemeltem? – Ez utóbbi a lányoknál szinte magától értetődően vonszolja maga után a következő kérdéseket: Mit vegyek fel? Sminkeljek? Mennyire? És a hajam? És viseljek parfümöt? És vajon Ő mit fog gondolni, amikor meglát?De a fiúknál se sokkal jobb a helyzet.

Mire pedig a „szegény kamasz” eljut arra a pontra, hogy minden bátorságát összeszedve végre kitegye a lábát a házból, a szülők is jönnek a további idegölő kérdésekkel: Hova mész? Kikkel? Mikor jössz haza? (Télen pedig: Nem lesz rövid ez a szoknya? Azonnal vegyél fel sapkát és kabátot!) De amint sikerül túlesni ezen a „procedúrán” (ami a késések körülbelül 89 százalékát okozza), kinyílik a világ, és kezdődhet a szórakozás. De ahogy megérkezünk, sokszor rá kell jönnünk, hogy hiába aggódtunk annyit a külsőnk és mások véleménye miatt, nem kell mást tennünk, mint magunkat adni, és önfeledten élvezni az estét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!