Rómer Vanessza

2019.11.07. 07:00

Minden fiatal olvas valamit

Nagyban segít a fiataloknak az, hogy elektronikus úton is hozzá tudnak férni könyveikhez, novelláikhoz.

Szent Gellért Katolikus Gimnázium

Az olvasás sokat segít abban, hogy elménket karban tartsuk.

Manapság már minden fiatal olvas. Bárhol és bármit be tudnak fogadni, legyen az egy regény, egy novella vagy egy újságcikk. Mindezt persze főként a technika fejlődésének köszönhetően tudják megtenni. Utóbbi miatt már nem szükséges könyvtárba vagy könyvesboltba járni, hogy olvashassunk, ugyanis megtehetjük azt e-bookon vagy okostelefonon keresztül is.

Az eszközök azonban nem adják meg a kézben fogható könyv olvasásának élményét, csupán időt és helyet spórolunk meg vele. Sok embernek viszont fontos, hogy érezze egy könyv illatát és tudja azt lapozni, amit a képernyők nem tudnak megadni.

Vannak olyan fiatalok, akiknek egy könyv menedék saját világuk megteremtéséhez, megéléséhez. Nekik egy jó regény lehet valódi útitárs a buszon, vonaton, netán repülőgépen. Előfordulnak még olyanok is, akik odáig merészkednek, hogy egy-egy unalmas matek órán a pad alatt olvasgatnak. Az olvasás tehát nem szégyen, főleg nem a mai világban, ahol a technika rohamos fejlődése miatt minden fiatal, minden másodpercben olvas, ha mást nem is, akkor legalább egy messenger üzenetet a barátjától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!