Bán Nikoletta

2019.11.07. 15:58

Megoldható az otthoni szépségápolás

Saját háztartásunkban is fellelhető jó néhány olyan élelmiszer alapanyag, ami nem csak a konyhában, hanem a szépségápolásban is jól jöhet számunkra.

Szent Gellért Katolikus Gimnázium

A szépségápolás igen elterjedt a 21. században. Bármennyire furcsa is, manapság már nemcsak a nők, de a férfiak is sokat foglalkoznak körmük, hajuk kinézetével. Előbbiek esetében a legnagyobb igény a mellnagyobbítás és kozmetikai kezelések terén jelentkezik, utóbbi elsősorban a bőr-, köröm- és haj ápolását, valamint a szőrtelenítést foglalja magában. Ezek közül, ha csak a bőrünkre gondolunk, egy bizonyos kor után szinte mindenkinek van ránc az arcán, hiszen az öregedést sem lehet elkerülni. Viszont megfelelő mennyiségű folyadék és vitaminban gazdag ételek fogyasztásával késleltethető a folyamat.

Az otthoni szépségápolás körébe tartozhat egy kényeztető fürdő különböző fürdősókkal, hajápolás illatos balzsamokkal. Ezalatt az arc tud gőzölni, így az utána alkalmazott vitaminnal teli szérumok könnyebben bejutnak a bőr alatti sejtekbe és ki tudják fejteni jótékony hatásukat. Legvégül jöhet a körmök ápolása, a sarkak lereszelése, illetve a különböző test- és lábápolókkal való kényeztetés.

Dolgok, amiket nem hagyhatunk ki, ha szépségápolásba kezdünk: nem kell drága szépségápolási termékeket vásárolni, hiszen biztosan minden háztartásban akad sütőpor, ami segíti a foglepedék eltüntetését, emellett fogfehérítő hatása is van. A méz pedig a puha ajkakért felelős, és gyógyítja a repedéseket.

Mindenkivel előfordult már olyan is, hogy reggel, a tükörbe pillantva egy pattanás fogadta. Gyors és hatékony megoldás lehet rá a fogkrém, ami felszívja a zsírt, így az akne könnyebben kiszárad. A gyorsan zsírosodó és töredező hajra – mielőtt ollóhoz nyúlnánk – jó megoldás lehet, ha megpróbáljuk bekenni arckrémmel, ami stabilizálja azt. Végül ott a tojásfehérje is, ami feszessé teszi a bőrt, azonban csínján kell bánni vele, mert kiszáríthatja kültakarónkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!