Szabó Dorka

2019.11.25. 10:20

Még egy perc! Mindjárt kész vagyok!

Ezek azok a tipikus mondatok, amik a legtöbb buliba készülődéskor elhangoznak az indulásig. De vajon miért lehet ez? A legfőbb problémát általában nem az okozza, hogy nem tudjuk, mennyi idő kell, vagy, hogy túl lassúak vagyunk, hanem az, hogy valami mindig eszünkbe jut, ami még hiányzik a „tökéletességig”.

Andrássy Gyula Gimnázium

Az egész készülésnek talán az egyik legkritikusabb pontja a ruhaválasztás. A nincs mit felvennem címszóval, nem kérdés, hogy ez az a pont, amikor az elkészülésre szánt idő már elkezd kevéssé válni. Most valószínűleg mindenkinek egy lány jutott eszébe, ahogyan áll a szekrény előtt és válogat a ruhák közt. Ez így teljesen meg is állja a helyét, na de mi a helyzet a fiúkkal? Bár nehéz elhinni, ezzel ők is épp ugyanúgy időt veszítenek, akár csak oldalbordáik.

Nehéz kérdés tehát a ruhaválasztás, annak ellenére is, hogy a kék felsőben, de a fehérben sem fognak méreteink változni, mégis szeretnénk azt hinni. Amikor végül csak elfogadjuk adottságainkat, jöhet a következő, a frizura. Ezzel a dologgal, szintén szeret sokat foglalkozni mindkét nem, és bár mindenki jól tudja, hogy egy kis szellő is elég, és a hajunk máris az ellenkező irányba áll, viszont addig mégsem vagyunk hajlandóak elállni a tükör elől, míg helyre nem igazgattuk az utolsó szálat is.

A lányoknál van még egy lépés, a sminkelés. Azok, akik szeretik, szívesen töltik veleaz idejüket, és gondosan helyre igazítanak minden szempillát, vagy esetleg, megpróbálják a tökéletes arcbőrt imitálni, több kevesebb sikerrel. Ezalatt persze a fiúk sem unatkoznak, ugyanis a borotválkozás is szereti túl lépni az egy percet. Marad még öt tíz perc az indulásig. Ennyi idő persze ritkán elég arra, hogy kiválasszuk kiegészítőinket, és mindent, amire szükségünk lehet. Itt érkezünk el a még egy percig annak ellenére, hogy mindenki tudja, egy perc nem elég. Majd 10-15 egy-egy perc után, amikor azt mondhatjuk, hogy „kész vagyok” még utoljára belenézünk a tükörbe, és visszafutunk, mert ez a póló mégsem lesz jó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!