Csatári Maja

2019.11.27. 13:21

Másként is lehet szórakozni

A szórakozás mindig is népszerű volt a középiskolások körében, melyre javarészt hétvégenként kerítenek sort. Ahogy látom, rajtuk kívül ma már a fiatalabb gyerekek is nyugodt szívvel mennek bulizni, melyet a legtöbben alkohol társaságában tesznek meg.

Erkel Ferenc Gimnázium

Viszont én úgy gondolom, hogy az alkohol nem feltétele a bulizásnak, anélkül is ugyanolyan jól érezhetjük magunkat. Hiszen remek lehet a szórakozásnak azon formája is, amikor egy szerettünkkel vagy barátunkkal/barátnőnkkel találunk ki valamilyen közös, szuper programot. Számomra ez definiálja leginkább ezt a szót. Nagyon jó kikapcsolódást nyújt, ha az imént említett emberekkel leülünk beszélgetni, és nem csak a szokásos ,,Mizu? Semmi, veled?” párbeszédre kerül sor, amitől egyébként is a falra mászok.

Elmehetünk moziba, vagy éppen kirándulni, de a legegyszerűbb megoldás lehet az is, ha tartunk egy otthoni, filmnézős estét. Akár egy jó sorozat is varázserővel bírhat. Számomra ezek a dolgok sokkal nagyobb jelentőséggel bírnak, mintha valamelyik szórakozóhelyen buliznánk fejvesztve. Persze személytől és személyiségtől is függ, hogy ki hogyan kapcsolódik ki, kinek mit jelent a szórakozás. Nekem elsősorban ezeket a dolgokat. Édesanyám elmondása szerint egy-két generációval ezelőtt a kapcsolattartás egyik formája is volt a bulizás, mivel nem volt telefon és internet, így a személyes kommunikációra sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!