Imre Melitta

2019.11.19. 18:16

Különböző korosztályok nézeteik a filmekről, sorozatokról

Három különböző életszakaszban lévő embert kérdeztem meg arról, hogy ők miként látják ezt a sorozat/film témát. A nekik feltett kérdések megegyeztek. A három válaszadó 17, 25 és 36 éves volt.

Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium

Már régóta foglalkoztat a téma, kit hogy érint az, hogy sokan inkább otthon filmeznek ahelyett, hogy kimennének a szabadba. A filmek/ sorozatok már akkor sikeresek voltak, amikor megjelent a Lumiére fivérek első filmje. Azóta sokat fejlődött a filmkészítés, talán az okozta ezt a jelenséget. Viszont a különböző életkorú emberek teljesen másképp állnak hozzá a sorozat/ filmnézéshez.

A kérdések: Te sok sorozatot/filmet nézel? Szerinted melyik a legnépszerűbb sorozat/film és miért? Szerinted káros-e hogy az emberek egy-két napot simán eltöltenek csak a tv előtt? Szerinted a különböző életkorú emberek véleménye/ízlése megegyezik sorozatok/filmek terén? Ha igen akkor miért, ha nem, akkor miért nem?

A 17 éves válaszadó: Igen, általában, ha van időm sorozatokat nézek. Szerintem a Stranger Things, mert abban a sorozatban minden korosztály megtalálhatja az ízlésének megfelelő karaktert. Nem egészséges, rontja a szemünket, bár manapság ez senkit se érdekel. Szerintem ez nem életkor függő, hanem ízlés kérdése.

A 25 éves válaszadó véleménye: Igen sok sorozatot/filmet nézek, de nem tudom, hogy melyik a legnépszerűbb, mert nem szoktam figyelemmel követni a változásokat. Az, hogy káros- e vagy sem, az attól függ, hogy milyen dolgok elől veszi el az időt. Számomra nem káros, hiszen nem sok időt tudok ezzel tölteni munka mellett, de egy 16 éves számára például az lehet, mert helyette inkább legyen a barátaival, sportoljon és próbáljon ki minél több dolgot. Nyilván nem egyezik meg a véleményünk az életkori sajátosságok miatt.

A 36 éves válaszadó véleménye: Viszonylag elég sok sorozatot és filmet nézek. Meglátásom szerint általában horror műfajt néznek a legtöbben, mivel azok izgalmasak. Szerintem káros felnőttre és fiatalra is, mert rontja a látást és tönkre teheti a szociális életet. A különböző életkorú emberek ízlése nem egyezik meg, mivel a fiatalok a pörgős filmeket, míg az idősebbek a lassabb filmeket szeretik.

A válaszokból nekem az derült ki, hogy a korosztályok egyaránt néznek filmet/sorozatot annak ellenére is, hogy szerintük káros tevékenység. Érdekes, hogy a 17 éves válaszadó szerint mindegy a korosztály, viszont a két idősebb személy azt mondta, egyáltalán nem mindegy. Szerintem a kor nem befolyásolja azt, hogy ki miként fogja fel az adott filmet/sorozatot, mivel ez személytől függ és attól, hogy mennyire nyílt az illető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!