Imre Melitta

2019.11.28. 17:45

Ismerd meg a képek trükkjeit!

Az ember egész életében tapasztal jót és rosszat egyaránt. Kisgyermekkorunk óta vannak olyan tevékenységek, melyek hozzánk közel állnak. Persze mindenkinek más az, hogy miben találja meg azt, ami boldoggá teszi.

Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium

Rengeteg mindent csinálok szabadidőmben, de a kedvenc elfoglaltságom a fotózás. Erről szeretnék most írni, hátha valaki esetleg kedvet kap egy kép elkészítéshez. A mai világban minden személy rendelkezik telefonnal vagy fényképezőgéppel. Az eszközök fejlődése pedig lehetővé teszi azt, hogy mindig mindenhol fotózhassunk.

Persze semmit sem szabad túlzásba vinni, de ha már valamire időt szánunk, akkor igenis foglalkozzunk vele rendesen, és figyeljünk a részletekre. Mindenki azt hiszi, hogy a fényképek készítéséhez nem kell túl sok tudás, de ez nem ilyen egyszerű. Rengeteg mindenre kell figyelni ahhoz, hogy olyan képet kapjunk végeredményül, amit bárhova kitehetünk.

Ha csak egy tájképről van szó, akkor is meg kell találni a megfelelő szöget, oda kell figyelni a környezetre és arra, hogy senki ne tartózkodjon a képen akaratán kívül, illetve érdemes egy olyan perspektívát keresni, melyen gond nélkül tudunk javítani, ha esetleg valami nem teszik nekünk az elkészült fényképen. Ha selfit készítünk vagy más fotóz le minket, akkor meg kell nézni a beállásokat, fényeket.

Ha valaki komolyabban akar foglalkozni ezzel a témával, akkor vannak szakkörök, vagy kezdő tippek az interneten. Továbbá érdemes foglalkozni képszerkesztővel, mivel általuk egy-két dolgot sokkal hatásosabban lehet kifejezni a végeredményben. Fontos továbbá a gyakorlás, és hogy semmiképp ne legyünk csalódottak, ha az első képek nem túl jók, gyakoroljunk, és ne feledjük, hogy a fotók minket fejeznek ki, így nekünk kell tetszeniük, nem másnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!