Katona Jázmin

2019.11.07. 07:00

Így sportolunk mi az iskolában

Iskolánk, az Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium a sok-sok kiváló tanulmányi eredményen kívül rendkívül nagy történelemmel rendelkezik a sportolás terén is. Ezen sikereket nagyban elősegítik a mindennapos testnevelés órák, illetve az egyéb mozgással kapcsolatos szakkörök, versenyek, melyeket szintén az iskolán belül rendeznek.

Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium

Egyik legkiválóbb tanulónk Mátrai Sándor volt, akiről végül tornatermünket is elnevezték. 1949-től 1952-ig járt a gimnáziumba, ez idő alatt pedig rövidtávfutásban, távolugrásban és magasugrásban tudta kamatoztatni sikerét. Utolsó gimnáziumi évét pedig a 4x100 méteres váltófutás tartalékaként a Helsinkiben rendezett olimpiára való kijutása koronázta meg, továbbá 14 évet játszott a Ferencvárosi TC-ben, ahol balhátvédként erősítette a csapatot.

Intézményünkre visszatérve fontos kiemelnünk a sportszereket, melyekből jó néhánnyal rendelkezünk. Tollasozásra, kosárlabdázásra, floorballozásra, teniszezésre is van lehetőség, de természetesen szekrényt, távolt ugrani, futni, gerendán gyakorlatozni, és gyűrűzni is tudnak a lelkes tanulók. Két tornatermünk a fedett testnevelés órákat segíti elő, mivel így több osztály is tud együtt, könnyedén sportolni. A futást rekortán futópályánk, a focizást pedig a műfüves pályánk teszi lehetővé.

Sportedzések, illetve versenyek is sokszor folynak mind a csarnokban, mind a teremben. Az iskolai, és helyi csapatok szívesen látják a más városok ideérkező csapatait is. Főleg kézilabda és foci összecsapásoknak szokott helyet adni az iskola, de 2019. október 10-én volt 5 év után újra volt nálunk birkózóverseny is.

Természetesen sok tanuló jár versenyekre is. Legutóbbi sikerünk atlétikában volt – amikor többen jutottak tovább a következő fordulóra –, illetve a területi diákolimpia Gyopároson, amin sok számban remekeltek tanulóink. A mezei futóversenyen pedig szinte minden évben elérünk valamilyen kiváló eredményt, idén egyéniben egy első helyet és egy harmadikat zsebeltek be futóink, a csapatoknál pedig két második helyet tudhatunk magunkénak.

Sportolási tartalmat jelent még az iskolánkban lévő sportosztály, ezzel is színesebbé téve képzési kínálatunkat. Itt emelt óraszámú tantárgyként lehet testnevelés órán részt venni. A Mátrai Sándor terem előtt található egy dicsőségfal a sikeres sportoló tanulók fényképével, és eredményükkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!