Kis Stella Valéria

2019.11.21. 13:57

Házibuli, vagy inkább diszkó?

Ki ne emlékezne azokra az időkre, amikor a diszkó volt a hétvégi programok „királya”? Ezek a bulik szolgáltak arra, hogy kieresszük a gőzt, kapcsolatokat ápoljunk és építsünk. A nagyobb tömeg lehetőséget adott a könnyebb ismerkedésre, emellett sajnos a konfliktushelyzetek kialakulásának lehetőségére is.

Szegedi Kis István Református Gimnázium

A diszkózást, mint szórakozási formát nem mondhatjuk elég költséghatékonynak és előfordulhat, hogy olyan zenét játszanak, amit nem szeretünk. Ráadásul azért is fizetnünk kell, hogy egyáltalán bejuthassunk a szórakozóhelyre, valamint az italok sem mondhatók a legolcsóbbnak. Az illemhely sem mindig nyerheti el tetszésünket, főleg az idő előre haladtával. Ezek miatt sokan inkább házibulit szerveznek.

Utóbbiak egyik legnagyobb előnye, hogy sokkal olcsóbb a diszkónál. Nem kell belépőt vagy italokat fizetni, csak az odajutásról és a hazajutásról kell gondolni, ráadásul sokkal felszabadultabban lehet bulizni. A legtöbb embert vagy a házigazdát ismerjük, tehát igazán családias légkörben érezhetjük magunkat, miközben szórakozunk. Könnyebben lehet barátkozni, ismerkedni. Olyan zenét hallgatunk, amit mindenki szeret, ami a hangulat előnyére válik. Ha elfáradunk, valamelyik szobában biztos, hogy találunk helyet pihenni. Az illemhely is sokkal tisztább.

Hátrányból pedig inkább a házigazdának jut több. Az elfogyasztott ételek, italok pótlása, a hangulat megtartása, a vendégek utáni takarítás mind rá hárulnak. Sokszor elfogynak a poharak, vagy éppen nincs elegendő ülőhely. Az eszközök is általában ilyenkor romlanak el, például a hangszóró, sörcsap, vagy a grillsütő. A szomszédokra is figyelni kell, hiszen nem szeretik a hangzavart, ezért illendő előre szólni nekik az összejövetelről. Igazából egy házibulinak nem muszáj feltétlenül csak diszkó-fajtának lennie. Lehet például egy jól megszervezett szülinapi buli, egy bográcsozás vagy grillezés, esetleg valamilyen siker megünneplése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!