Szilágyi Gábor

2019.11.15. 17:51

Hasznos lehet az ismeretség

Szegedi Kis István Református Gimnázium

A különböző közösségi oldalak lehetővé teszik, hogy az emberek akár a világ két igen távoli szegletéből is kommunikációs kapcsolatban legyenek és maradjanak egymással. Ezen felületek használata általánosnak mondható és életkortól, foglalkozástól szinte független. Így nyilvánvaló, hogy például egy iskolában tanároknak és diákoknak is van Facebok-fiókja.

Felmerül tehát a kérdés: Szükséges-e, hogy tanárok és diákjaik a virtuális térben is egymás ismerősei legyenek? Bár utóbbiak a magánéletüket nem feltétlenül szeretnék megosztani egymással, azonban, ha az említett felületen is látják egymást, ilyen információknak akaratlanul is a birtokába jutnak. Ugyanakkor egy pótolandó házi feladat vagy közelgő dolgozat esetén jelentősen könnyítheti a két fél közötti kommunikációt a virtuális ismeretség.

Továbbá gyakorinak mondható a közösségi oldalakon belül az osztálycsoportok létrehozása, melyeknek tagjai a tanárok is és a tananyaggal kapcsolatos információk cseréje történik. Egy Facebok ismeretség tehát tanár és diák között több szempontból hasznos dolog, amíg megmarad a hivatalos, „iskolai” keretek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!