Kőrösi Viktória

2019.11.14. 07:00

Hasznos is lehet a videójáték, de csak mértékkel

Ma már rengeteg kikapcsolódási forma létezik a hétköznapokban. Erre nyújtanak lehetőséget többek közt a videójátékok, melyek már 1980-ban jelen voltak a szórakoztató iparban.

Erkel Ferenc Gimnázium

„Számtalan kreatív játék van és még ennyi barátság köttetik” – fogalmazott egy iskolatársam, aki 10 éve játszik különböző játékokkal. Egy másik ismerősöm, aki szintén régi játékos, azt mondta: „Megfelelő gondolkodással sokat lehet tanulni belőlük, azonban, ha ezt nem ismeri fel az ember, csak agresszív lesz tőlük”.

Ebből kiindulva arról érdeklődtem környezetemben, hogy milyen hátrányai lehetnek a videójátékoknak. Mindenki tisztában volt a függőség lehetséges kialakulásával. Ismerőseim körében átlag napi 3-5 óra volt elterjedt, de találkoztam olyannal is, aki 5 óránál többet játszik. Utóbbinál már a látásunkat is könnyedén ronthatja a szórakozásunk, az emberi kapcsolatainkról nem is beszélve.

Tény, hogy a gép előtt is szocializálódunk, de az nem olyan, mint személyesen beszélgetni a barátainkkal. Segítség lehet azonban olyanoknál a „közös” időtöltésre, akik távol élnek egymástól. Továbbá pozitívumai közé sorolható, hogy javít a koordináción, a reflexeken, a problémamegoldó és a csapatmunka készségen is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!