Kárász Dóra

2019.12.07. 13:08

Élvezzük a pillanatot a felgyorsult világban!

Mindig, mindenki rohan valahova és ez alól egyik korosztály sem kivétel. A gyerekek a iskolába, edzésre, különórára, tömegközlekedési eszközhöz. A felnőttek a munkahelyre, és a gyerekeket viszik ide-oda. A nyugdíjasok orvoshoz, piacra. Ezáltal mindenki fáradt ingerlékeny stresszes lesz. A dolgozó fiatalság és a felnőttek nem tudnak normálisan pihenni, mert amikor a családdal lennének vagy például megnéznének egy filmet mindig azon jár az eszük hogy mit kell még csinálniuk. Persze sok gyógyszer van a stressz és a fáradtság leküzdésére, de ez nem mindig jó.

Andrássy Gyula Gimnázium

Mégis mitől van ez? Mert egy felgyorsult társadalomban élünk. Ebben már nem az a fontos hogy az ember élvezze a pillanatot, hanem az, hogy mi lesz majd vele. A digitális társadalomnak többek között az is az előnye hogy az illető sokkal nagyobb tudásra tehet szert, mint azelőtt. Viszont mindennek van hátulütője is, mégpedig az hogy teljesen elzárkózunk másoktól és az évek múlásával azt is elfelejtjük, hogyan kell kommunikálni, mert mindenki arra vár, hogy a másik nyisson felé.

Ebben segítségünkre van a modern technika, hiszen a sokféle kommunikációval egyre több cikk foglalkozik, valamint az okos telefon megjelenésével a beszélgetés és ismerkedés virtuális lett, mert kevesebb bátorság kell egy üzenet megírásához vagy egy gomb megnyomásához, mint egy személyes beszélgetéshez. Persze érthető, hogy napi nyolc óra munka után, ami fizikailag és lelkileg egyaránt megterhelő az embernek sem ideje sem pedig energiája nincs egy beszélgetéshez. Azonban az ember társasági lény és szüksége van a személyes és üdítő társalgásra. A beszélgetések által az egyén lelassul, kikapcsol, magával és a számára fontos személyekkel foglalkozik és élvezi a pillanatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!