Imre Melitta

2019.11.07. 07:00

Egyre több embert érdekel az állatvédelem

Fontos, hogy odafigyeljünk a környezetünk tisztán tartására, hiszen azzal már sokat teszünk az állatokért is.

Orosházi Táncsics Mihály Gimnázium

Napjainkban az emberek nagy részét foglalkoztatja az állatvédelem. Különböző országokban más-más megoldások jöttek létre. Magyarországon is sokakat foglalkoztat a téma, viszont még mindig nem elegendő az állatvédők száma. Sokan nem tudnak ugyanis arról, hogy egyszerűen is lehet segíteni, és nem muszáj feltétlenül nagy költségekbe vernünk magunkat az állatok segítése miatt.

Az állatvédelemnek az egyik legkönnyebb módja például az, hogy védjük a környezetet. Ugyanis, ha a környezet tiszta, akkor az az életfeltételeik is jobbak lesznek és nem szükséges az emberi beavatkozás. Az is segít, ha mindenki tudatosan vásárol magának házi kedvencet. Amennyiben valaki felkészült és minden tőle telhetőt megtesz a kis kedvencéért, akkor kisebb valószínűséggel fog a kisállat utcára kerülni, így a menhelyek jobban el tudják látni a munkájukat, hiszen kevesebb egyedre kell odafigyelniük.

Fontos, hogy csak akkor fogadjon be valaki házi kedvencet, ha vállalja érte a felelősséget. Segíthetünk továbbá azzal is, ha adományokat adunk a menhelyeknek vagy időnként beszállunk néhány órára az ott folyó munkálatokba, esetleg örökbe fogadunk tőlük egy kedvencet.

Ha pedig tudatosabban élünk, akkor nem csak a Földet védjük, hanem magunkat és a vadvilágot is. Kevesebb szemét és több tisztaság által mi is boldogabbak leszünk, és az élővilág is megmarad. Érdemes figyelünk a műanyag használatra és a káros anyagok eldobására is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!