Gulyás Lili

2019.11.28. 12:07

Egyedül koncertre járni bizony menő dolog!

Megeshet veled az, hogy nagyon érdekel egy koncert, viszont a baráti körödet ez hidegen hagyja, mert a zenei stílusotok két külön univerzumban található. Ebben az esetben a legtöbb ember lemondana erről az élményről, pedig szerintem megéri bevállalni egyedül is. Ez nem tesz téged kevesebbé és így is lehet egy jót bulizni.

Andrássy Gyula Gimnázium

Az emberek igen nagy százaléka gondolja, azt hogy egy koncert inkább közösségi program, mint egy mozizás vagy egy színházi előadás. De kérdem én, miért olyan fontos az, hogy melletted legyen egy ismerős? Erre egyszerű a válasz, hiszen úgyis a kedvenc előadódra/ bandádra figyelsz és ordibálod a dalszöveget, tehát mindegy, hogy barátaid vagy idegenek vannak körülötted.

Ilyenkor az a lényeg, hogy engedd el magad, hisz egy általad kedvelt koncerten vehetsz részt. Gondolj bele mennyi előnye lehet ennek. Például az, hogy csak a zenére és magadra kell koncentrálj. Nem kell elrángatni a barátaidat az akaratuk ellenére. Nincs aki hátráltasson, hiszen ha egy társasággal mész tuti, hogy lesz olyan személy, akinek mosdóba kell mennie.

Ez pedig mind elronthatja az élmény megélését. Előnyök között van az is, hogy nem kell azon görcsölni, hogy a kíséreted mennyire élvezi a koncertet, így nem kell másokhoz alkalmazkodni. Mert előfordulhat, hogy amíg te nem tudsz nem mosolyogni, annyira élvezed ezt az egészet, addig a partner, akivel mentél a nemtetszését nyilvánítja ki.

Ezek mellett belegondoltál már abba, hogy milyen jó lehet zavartalanul rajongani? Nem kell szégyenkezni azon, ha végig ordibálod az összes dalt. Azon se, ha a legmeghatóbb számon elmorzsolsz néhány könnycseppet. Ha szemfüles vagy, összefuthatsz rég látott ismerősökkel is, így tudtok váltani pár szót.

Bár ha ismerkedős típus vagy akkor ne habozz, ismerkedj! Elvégre a közös érdeklődés már megvan. Rengeteg gátlásos ember él a Földön, mert sokan vannak, akik félnek új dolgokat kipróbálni. Úgy gondolom, hogy ez segíthet a gátlások lebontásában és még mellette szórakozol is egyet. Megismerheted önmagad, elvégre fontos a saját magunkkal eltöltött idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!