Bán Nikoletta

2019.11.14. 07:00

Bejelöljem a tanáromat Facebookon?

Manapság kevés olyan ember van, akinek ne lenne Facebook-profilja. A közösségi oldal mára elterjedt a tanárok és a diákok körében is.

Szent Gellért Katolikus Gimnázium

Forrás: Shutterstock

Fotó: Wachiwit

De mi történik, ha bejelöljük tanárainkat? Vajon tolakodásnak fogják venni? – ezek a kérdések szinte minden diák fejében megfordulnak. A pedagógusok közül sokan nem szeretnék ha diákjaik látnák, hogy mi érdekli őket, vagy mit posztolnak ki, mert tartanak attól, hogy a gyerekek visszaélnek a látottakkal. Ezért néhányan csak a ballagást követően igazolják vissza az ismeretséget. Sok tanár számára ráadásul kényelmetlen a Facebookon való segítségnyújtás, hiszen jobban szeretik az oktatásban a személyes kapcsolattartást.

Előfordulhat továbbá, hogy a diák olyan bejegyzést posztol, ami a tanárnak sértő. A kritikát pedig nem lehet rajta számon kérni, hiszen a tanulónak is lehet önálló véleménye. Van azonban olyan is, amikor jól jön a Facebook-kapcsolat. Azon magántanulók esetében, akik távol élnek az intézménytől, a messenger segítség lehet például a kommunikációban, az információ vagy a dokumentumok minél gyorsabb átadásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!