Papp Marianna

2019.11.12. 22:40

Az agy sportja a sikeresség kulcsa

Könnyű azt mondani a felnőtteknek, hogy, jaj de könnyű diáknak lenni, mert akkor csak tanulni kell. A mai világban azonban ez nem is annyira egyszerű.

Andrássy Gyula Gimnázium

Az iskolánkban rengeteg sportolási lehetőség közül választhatunk. Mindenki mást szeret, valaki a focit, valaki a kosárlabdát, mások pedig a röplabdát. Van azonban egy „sport”, amit szerintem mindenkinek űznie kell: ez pedig az órákra való rohangálás.

Mivel elég nagy az intézmény és az udvarunk is, így nagyon kell a diákoknak sietni, hogy mindig mindenhol pontosan ott legyenek. Megterhelő lehet egyeseknek például, hogy eljussanak az A épület második emeletéről a B épület második emeletére, mindezt úgy, hogy közben enni és ügyes bajos dolgokat intézni is legyen idő néhány perc alatt. A 7. órára a diákok ezért már nagyon elfáradnak, mégis teljes erőbedobással kell figyelniük.

Ezen felül, miután hazaérnek, tanulnak a következő napi dolgozatokra és igyekeznek mindent bele adni, hogy ha elmennek egy versenyre, akkor ne maradjanak le. Ebből is látszik, hogy a tanulás is egyfajta sport, az agy sportja. Az emberek már kis koruktól kezdve folyamatosan tanulnak. Mindig valami újat és ismeretlent fedeznek fel, vagy akarnak felfedezni.

Mikor a diákok a középiskola végére érnek, át kell menniük egy nagyon fontos megpróbáltatáson, ami az egész életüket befolyásolhatja. Ez nem más, mint az érettségi. Itt már nem elég az, amit az iskolai órákra tanulnak nap, mint nap, hiszen annál jóval többet kell teljesíteni, hogy minél jobb eredményt érjenek el és az álmaikat később valóra válthassák.

Az agy sportja tehát nélkülözhetetlen a diákok sikeres továbbtanulásához is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!