Papp Marianna

2019.12.07. 13:17

A karácsony szépségei

A karácsony (latinul: Nativitatis Domini, Natalis Domini, „az Úr születése”) az egyik legnagyobb keresztény ünnep, teológiailag pedig a húsvét után a legnagyobb, amellyel Jézus Krisztus születésére emlékeznek. Assisi Szent Ferenc az ünnepek ünnepének tartotta.

Andrássy Gyula Gimnázium

December elején az emberek már nagy lázban égnek attól, hogy közeleg ez a csodás ünnep. Már most azon gondolkoznak a szülők, hogy mit hozzon a „ Jézuska” a gyerekeknek. A legtöbben ilyenkor fel is rakják a karácsonyi fényeket, és kipakolnak a karácsonyi vásárokra. A legjobb érzés látni a gyerekek arcán azt a végtelen boldogságot, mikor bontják az ajándékaikat.

Felettébb felemelő továbbá az is, amikor végig sétálunk az esti városon és minden házban fény van, mindenhol égnek a karácsonyi fények, minden házban karácsonyfa áll, forralt bor, fahéjas alma és mézeskalács illat terjeng. Minden boltban karácsonyi dekorációk díszelegnek. A karácsonyi dalok már javában szólnak a rádiókban, a tévé műsorok is kezdenek a karácsonyról szólni. Már számolják, hogy Kevin hány nap múlva „kísért” minket újra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!