A HELYZET

2018.03.06. 06:30

Ügyvéd a pácban

Gajdics Ottó

 

Egy ügyvéddel vannak mostanában tele a hírek. Pedig a nevét sem jegyeznénk meg Czeglédy Csabának, ha ügyfelei között nem találnánk ott a DK-t és az MSZP-t, Botka Lászlót és magát Gyurcsány Ferencet. Ez elgondolkodtató többféle szempontból is.

Prókátorunkat ugyanis több mint hatmilliárd forint köztartozás elsíbolásával gyanúsítják, ráadásul nem fizette ki sok diákmunkás bérét sem. Előzetes letartóztatásából úgy szabadult, hogy a közelgő választásokra összegyűjtötték neki a szükséges mennyiségű aláírást, így teljes egy napra mentelmi joga keletkezett. Ezalatt sajtótörténelmet írt a bosszúra éhes Simicska Lajos oligarcha televíziójában, amikor egy interjúnak látszó valamiben ötvözték a szerecsenmosdatást a kormány nyílt megfenyegetésével, és még

egy titkos találkozóra is futotta legfőbb hitelezőjével,

Gyurcsánnyal. Amikor pedig a jogi trükközés gyors véget ért, és a választási bizottság a mentelmi jogát felfüggesztette, majdnem kétszáz valamikori MSZMP-s vonult utcára a megmentése érdekében.

Jól értik, nem a meglopott diákokért – őket a kormány kártalanította. És nem is az okozott kár mielőbbi előteremtését követelve, hanem a gyanúsított jogainak a védelmében. Az állampárt még aktív híveinek torz lelkületéből fakadó erkölcsi züllést, kifacsart jogértelmezést nem lehetett volna ennél érzékletesebben demonstrálni. Látva a Viszkis hatalmas sikerét, az Isten sem ment meg bennünket attól, hogy ebből a sztoriból is film készüljön. Reméljük, a Nemzeti Filmalap csak nem támogatja majd!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!