Programajánló

2007.02.01. 17:30

Disznóságok az ötödik Csabai Farsangon

Ételnek, italnak s jókedvnek sem lesz híja a február 16—19. között megrendezendő V. Csabai Farsangon — derült ki a Szlovák Kultúra Házában.

BEOL

Szente Béla, az ifjúsági ház igazgatója, a rendezvény egyik főszervezője úgy fogalmazott, nem a véletlen műve, hogy némi nyelvi leleménnyel élve a „Régi jó ízek nyomában” szlogent választották az immár ötödik esztendejébe lépett rendezvénynek.
Azt már Uhrin Zoltán, a Csabai Kolbászklub elnöke tette hozzá, hogy szombaton a Szlovák Kultúra Házának udvarán esedékes disznótor áldozatával az Alberti család rukkol elő, s tepertőt stílszerűen Zsíros Pál süt, a hagymás vér pedig Huszár Endre jóvoltából huszáros lesz.
A finomságok mellett a hagyomány és a turizmus is szót követel, hiszen a disznótor ideje alatt a házban mások mellett Ján Süli, a Szlovák Köztársaság főkonzulja is előadást tart a kelet-szlovákiai régió turisztikai érdekességeiről. A rendezvény résztvevői képletesen a hajdani Békéscsaba legnevezetesebb kocsmáiban is megfordulnak. S ugyanezen napokon a megyeszékhely ad otthont a nemzetiségi közösségek vezetői tizenhatodik találkozójának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!