Szponzorált tartalom

2020.10.26. 17:58

Új, zenés színdarab születik Szarvason

Megkezdődtek a Cervinus Teátrum következő előadásának, a Twist Olivérnek az olvasópróbái hétfőn, a színház kamaratermében.

B. O.

A teátrum egy komédiával, a Sógornőkkel kezdte az évadot, és decemberben egy musicallel folytatja, melyet Charles Dickens klasszikusa nyomán Varga Viktor rendez.

Mint megtudtuk, a szereplők felkutatása még szeptember végén kezdődött, a meghallgatásra pedig sokan, közel hetvenen jelentkeztek: nemcsak a megyéből, de távolabbról, még a fővárosból is érkeztek. A főszereplő végül kettős szereposztásban Laurinyecz Szilveszter és Szemenyei Kevin lett, akik a Valahol Európában című musicalben, Kuksi szerepében már bizonyítottak, és a rendező szerint korban, sőt habitusukban is megfelelnek a főszereplő Olivérnek.

Az új darab olvasópróbái hétfőn kezdődtek, decemberben pedig már bemutató lesz /Fotók: Babák Zoltán/

– Egy új feldolgozása ez Dickens művének, szerettük volna a darab irodalmi értékét megtartani, ugyanakkor egy olyan új zenés műfajt létrehozni, ahol a muzsika a színész munkáját segíti, de közben a néző lelkét is megsimogatja. Egy teljesen új, magyar, zenés színdarab születik – jelentette ki Varga Viktor. Hozzátette, a darab mindenkinek szól, kisebbek és nagyobbak számára is reménykeltő mondanivalóval szolgál, melynek bár alaptörténete szomorú, de szerencsés véget ér, és többek közt azt boncolgatja, hogy miként állunk az árvasághoz, a segítségnyújtáshoz, vagy éppen annak elutasításához.

A szövegkönyvért és a dalszövegekért Belinszki Zoltán, míg a zenéért Gulyás Levente és Tatár Bianka felelnek. Ez utóbbi alatt picit modernebb hangszerelést kell érteni, mely ugyanakkor a klasszikus motívumokat megtartja. Hasonló vonalat képviselnek a jelmezek is, melyek tervezője Gadus Erika, aki a ruhákat úgy alkotta meg, hogy azok ugyan egy letűnt korszak időszakát jelzik, de egy új, modernkori divatirányzat öltözeteinek is megfeleltethetők.

Varga Viktor elmondta, a munka elején tartanak, a következő hetekben pedig nemcsak a szövegeket, de a dalokat és a táncokat is meg kell tanulniuk a szereplőknek. A bemutató pedig december 3-án és 4-én lesz a szarvasi Cervinus Teátrumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában