képzés

2019.09.26. 12:54

Szakmai nap lesz a Mezőhegyesi Kozma Ferenc Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban

A Ménesbirtok iskolája új névvel, új képzési kínálattal és megújuló épületállománnyal kezdte meg a 2019/2020-as tanévet.

nyílt_nap.indd

A Mezőhegyesi Kozma Ferenc Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégiumban jelenleg 277 diák tanul, kilenc új osztályt indíthattunk. Célunk, hogy a 108 éves mezőhegyesi szakképzés a múlt örökségéhez méltón újulhasson meg, felzárkózva a 21. század követelményeihez.

Hagyományos beiskolázási rendezvényünkön, a Szakmai Napon a Ménesbirtok több mint két évszázados hagyományaira épülő, országos beiskolázású lovas képzéseinket – Lovász, Belovagló, Patkolókovács – ajánljuk a 7. és 8. osztályos általános iskolások figyelmébe. Szakgimnáziumi osztályt indítunk Mezőgazdasági gépésztechnikus, illetve Mezőgazdasági technikus kimenettel. Emellett folytatjuk a kertészek és a mezőgazdasági gépészek képzését.

A Mezőgazdasági gépjavító szakképesítés-ráépüléssel és a hegesztők képzésével válik teljessé a mezőgépészek képzése Mezőhegyesen. Fenntartónk, a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. kizárólagos képzőhely-ként a 9. évfolyamtól minden diákunkkal tanulószerződést köt. Az állami Szabóky Adolf Szakkép-zési Ösztöndíjon felül diákjaink a Ménesbirtok ösztöndíjprogramjában kiemelt juttatásokban részesülnek.

A nyílt napon részletes tájékoztatást adunk Iskolánk ösztöndíjprogramjáról, a Kozma Ferenc Szakképzési Ösztöndíjról, melynek részletes szabályzata elérhető az Intézmény honlapján. Az ingyenes kollégiumi elhelyezés hétvégéken is biztosított. Vegyenek részt Iskolánk nyílt napján 2019. október 10-én!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában