Filharmónia

2019.08.15. 06:00

Sebestyén Márta koncertjével érkezik az OrgonaPont

A Filharmónia Magyarország ismét megszervezi nagysikerű OrgonaPont sorozatát, az ország 23 városában összesen 31 koncerttel várják a zenekedvelőket. A sorozat koncertjei tökéletes és színvonalas kikapcsolódást jelentenek a nyár estéken. A nem mindennapi koncertsorozat, magában rejti a nyár könnyedségét és különleges hangulatát. Hangversenytermek helyett ezúttal szemet gyönyörködtető templomokban élvezhetjük az orgonamuzsikára épülő koncerteket, ahol a hangszerek királynőjét a legtehetségesebb orgonaművészek szólaltatják meg. A ritka hangszerpárosításoknak, az impozáns környezetnek, a válogatott műveknek és a nyár varázslatos atmoszférájának köszönhetően magával ragadó, különleges élményben lesz része az OrgonaPont koncertek közönségének.

Nyomtatott

Békéscsabára a sorozat talán legkülönlegesebb koncertjét hozz el a Filharmónia Magyarország. Augusztus 21-én 19 órakor a Belvárosi Katolikus Templomban Sebestyén Márta világhírű népdalénekes és Szamosi Szabolcs orgonaművész hangversenyét hallgathatják meg a zenekedvelők. A két művész számos közös fellépést tudhat maga mögött, ami minden alkalommal óriási közönségsikert aratott.

Sebestyén Márta az a művésznő, akit nem kell senkinek sem bemutatni, nevét nem csak a népzene szerelmesei ismerik, az elmúlt évtizedekben olyan sikereket ért el, amivel kevesek büszkélkedhetnek. Életre szóló élménnyel gazdagodnak azok az emberek, akik hallják Őt énekelni. Születése óta a zene bűvöletében él, különösen a népdalok világa ragadta meg, ezek előadásával már kislány korában felfigyeltek tehetségére. Azon kevés hazai előadóművészek közé tartozik, aki változások és változtatások nélkül a tradicionális magyar kultúrát képviseli itthon és világszerte, koncertjein életre keltve Bartók Béla és Kodály Zoltán által gyűjtött, már majdnem feledésbe merülő népdalhagyományt.

Szinte nincs olyan ország, ahol Sebestyén Márta ne képviselte volna a magyar kultúrát, akár szólóban, akár zenésztársaival. Énekelt a japán császár előtt, de a spanyol király és az angol uralkodó is megismerhette általa a magyar nép dalait. Igazi kulturális nagykövete hazájának. Szamosi Szabolcs a Grazi Zeneművészeti Egyetemen szerzett egyházzenei és orgonatanári diplomát. Munkája során az osztrák tanulmányai alatt tapasztaltakat adaptálva megújította a pécsi egyházzenei életet. Hatalmas energiákat mozgat meg egy-egy koncerten, izgalmas zenei ötleteket valósít meg.

A két művész együttműködése, az orgona és az énekhang csodálatos hangzása garantáltan felejthetetlen élményt fog nyújtani. Jöjjön el, és merítkezzünk meg együtt a hangszerek királynője által kínált csodálatos élményben a templom kellemesen hűvösében!

Jegyek válthatók a Filharmónia Magyarország irodájában (Békéscsaba, Andrássy út 24-28., „U-alakú”; +36 66 442 120, [email protected]), a koncert előtt a helyszínen, valamint online a www.jegymester.hu oldalon.

További információ: www.orgonapont.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában