programok

2018.12.04. 08:38

Rengeteg programmal készülnek Sarkadon

A következő napokban, hetekben programok egész sorával kedveskednek Sarkadon a helyieknek, a gyerekektől az idősekig minden korosztály találhat magának megfelelő elfoglaltságot – jelezte dr. Mokán István polgármester, hangsúlyozva, hogy Sarkadon nagy, tízezer lelkes családban gondolkodnak, ahol mindenki ugyanolyan fontos.

December 6-án, csütörtökön újra közlekedik majd a kisvonat, a Mikulás-vonat Sarkadon, amire ingyenesen szállhatnak fel a bölcsődések, az óvodások és az általános iskola alsó tagozatos tanulói. Ezzel szereznek örömteli pillanatot a gyerekeknek, akik nagyon várják a Mikulás-vonat érkezését.

December 8-án, szombaton várhatóan ismét több százan vesznek részt a művelődési központban a városi Mikulás-ünnepségen, ahol tartalmas programokat, foglalkozásokat kínálnak a családoknak.

December 11-én, kedden, 14 órakor rendezik meg a művelődési központban az Idősek karácsonyát, az ingyenes programra több száz sarkadi nyugdíjast várnak. Korda György és Balázs Klári személyében igazi sztárfellépők adnak majd remek műsort, illetve az önkormányzat minden jelenlévőnek ajándékkal kedveskedik.

A képviselő-testület tagjai tavaly is megajándékoztak egy-egy nehéz sorsú sarkadi családot

December 20-án ülésezik idén utoljára a képviselő-testület. A grémium tagjai – saját jövedelmükből – megajándékoznak egy-egy általuk kiválasztott, nehéz sorsú sarkadi családot. A kezdeményezés ötlete dr. Mokán István polgármestertől származik, évekkel ezelőtt az ő – akkor még alpolgármesteri – javaslatára vezették be ezt a nemes hagyományt.

A város vezetői az összes önkormányzati intézményt felkeresik a következő napokban, hetekben, a látogatások során értékelik az elmúlt egy esztendőt, illetve megköszönik minden munkatársnak az egész éves áldozatos munkát.

Sarkadon mintegy 50 civil szervezet működik. A civil szervezetek év végén tartják évzáró közgyűléseiket, amiken rendre részt vesznek a város vezetői, sőt, támogatják is ezeket a rendezvényeket.

Sarkad vezetői a helyi egyházak vezetőivel is egy asztalhoz ülnek december közepén, az önkormányzat és az egyházak kapcsolata példaértékű.

A nemzetiségi önkormányzatok is készülnek a karácsonyra, a romáknak december 15-én, a románoknak pedig december 21-én lesz rendezvényük.

Mindezek mellett idén is lesz adventi kézművesvásár a Gyulai úti általános iskola tornacsarnokában, és ebben az évben is ad ünnepi koncertet a Kónya Sándor kamarakórus

Januárban lesz a művelődési központban az a rendezvény, melyen az önkormányzat köszönti Sarkad legnagyobb adófizetőit és partnereit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában