Hirdetés

2021.09.06. 19:44

Temetés luxuskivitelben a Cervinusban

Egy vérbeli komédiával indul a szarvasi Cervinus Teátrum őszi évada, ahol elsőként Ivan Holub Temetés című vígjátékát tűzik műsorra. Olvasópróbáját hétfőn tartották, ami egyben a színház szezonnyitó alkalma is volt.

Csasztvan András ügyvezető igazgató elmondta, több, mint 22 éves működése óta sokféle nevet viselt már a szarvasi színház, de azóta is töretlenül fennáll, ráadásul folyamatosan jó eredményeket és sikereket hozva. Idei bérletes kínálatuk első darabja Ivan Holub Temetés című komédiája, saját alkotásként, Dr. Dósa Zsuzsa művészeti igazgató fordításában és Varga Viktor főrendező rendezésében. Hozzátette,

ezt követi majd többek között a Furcsa pár, valamint a Dollár papa, illetve számos kamaraszínházi és felolvasószínházi előadás.

Dr. Dósa Zsuzsa a Cervinus Teátrum közel negyed évszázados múltjából ő maga 17 évet töltött a színház területén, 2012-ig színészként, azóta pedig munkatársként is. Véleménye szerint egy ilyen kis város, kicsi színházának az életében ez egy hatalmas idő, aminek sokszorozásában reménykedik. A Temetés című komédiáról elárulta, szerzőjével, Ivan Holub-al együtt járt színművészeti egyetemre és nem az első darabja már, amit lefordít. Ezért is nagyon örül annak, hogy a Cervinus színpadára vihetik.

Varga Viktortól megtudtuk, Ivan Holub egy kortárs szlovák szerző, aki nagyon jó humorral rendelkezik, emellett szereti a társadalom furcsaságait. Ő maga több, mint egy évtizede figyelt fel rá, amikor az Angyal című darabban játszott, pont Szarvason. Később el is kezdte olvasni a darabjait, amiből kiderült számára, hogy egy rendkívül érzékeny emberről van szó, aki „konyhaasztal” melletti humorral tud beszélni a társadalmat érintő problémákról. Elárulta,

a Temetés című darab kapcsán egy család történetéről van szó, amelynek gazdag agglegény nagybácsija, Milos Pohánka megszervezi saját temetését, mert kíváncsi arra, hogyan reagálnak szerettei a halálára.

A rendező elmondta, a pandémia ugyan némileg beleszólt a szereposztásba, de végül egy nagyon szerencsés szereposztás valósult meg. Hozzátette, egy szokatlan dologra is sor kerül a darabban, hiszen nem csupán rendezője lesz, hanem a Halál, mint intő jel szerepét is játssza majd benne.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában