hirdetés

2021.08.27. 06:00

Negyven százalékkal olcsóbb a pálinkafőzés

Családonként 86 liter, 50 százalékos pálinkáig nem kell megfizetni a jövedéki adót, így idén 40 százalékkal olcsóbb lett a pálinkafőzés. Nagy Árpád, a békéscsaba-mezőmegyeri Árpád Páinka Manufaktúra főzőmestere kiemelte, megnőtt a forgalmuk. Az időben történő feliratkozásnak ott is jelentősége van, hogy egy héten belül tanácsos a cefréből kifőzni pálinkát, és ezt ők vállalják.

Fotó: hunap studio-Kovacs Apor

– Folyamatosan érik a szilva, a koraiak, például a lepotica után már a stanley, a vörös szilva van soron, nemsokára beérik a besztercei – ecsetelte a főzőmester. – Az időjárás miatt változó, rapszodikus a termés, országosan közepesnek mondható.

Nagy Árpád főzőmester odafigyel a minőségre is

Nagy Árpád kitért arra, a hagyományőrzés mellett az innovációt, a termékfejlesztést és -bővítést továbbra is kiemelten kezelik. A békéscsabai csabagyöngye-ültetvényről vásároltak szőlőt, és hamarosan elkészül belőle a pálinka. Új párlatokkal is jelentkeztek, ezek közé tartozik a trópusi gyümölcsök közül a mandarin. Télen készítették, mára „kipihente magát”, és immáron illattal, ízzel, aromával rendelkező. megvásárolható ital. Az Árpád Pálinka megjelent kávépárlattal is. Igazi különlegesség, magában hordozza a kávé erős, pörkölt illatát és ízét.

Nagy Árpád szólt arról, az évről évre visszatérő főzetők mellett mindig jelentkeznek újak.

– Régi, állandó partnereink jó hírét viszik a főzdének, mert elégedettek az itt készített pálinkákkal – emelte ki a főzőmester. – A hagyományos, kisüsti főzése mellett egyre népszerűbb a tornyos, aromafeltétes, egylépcsős, számítógép vezérelte berendezésünk. Sokak szerint ezzel a technológiával illatosabb, ízletesebb az elkészült ital. Egyre többen kérnek tanácsot, enzimeket, élesztőket, tápanyagokat, majd vásárolnak ezekből a cefre erjesztéséhez. Így korrektebb, hibamentesebb, gyümölcsösebb, jobb kihozatalú pálinkákhoz jutnak. Ha igénylik, magozzuk, cefrézzük a gyümölcseiket vagy beszállítjuk a cefrét főzdénkbe.

Megéri keresni, majd rátalálni

Az Árpád Pálinkánál nemcsak a pálinkákat készítik nagy odafigyeléssel, hanem profi módon bővítették jelenlétüket a Facebookon, az Instagramon. Sok időt fordítanak honlapjuk, web-shopjuk fejlesztésére. Aki felkeresi blogjukat, heti aktualitásokat talál. Elérhetőségeik: Békéscsaba, Kisrét 92/2. Telefon: 66/325-859, 30/998-4032. E-mail: [email protected], honlap: www.arpadpalinka.hu, web-shop: shop.arpadpalinka.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában