PR

2018.06.20. 10:25

Múzeumok éjszakája Gyulán!

Egy éjszakás kaland

Puskalövés, törökkori holttestek, az erényöv titka, élő panoptikum. Az elmúlt évek leggazdagabb programjával készülnek a Múzeumok éjszakájára a gyulai kiállítóhelyek.

Ahogyan az elmúlt években, június 23-án (szombaton) a vár, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont, az Erkel Ferenc Emlékház, a Kohán Képtár és a Ladics-ház is látogatható lesz a Múzeumok éjszakáján. A kiállítóhelyeken éjszakázók közlekedését ebben az évben is segíti múzeumlátogatói kisvonat, ami fél óránként indul a kastély előtti kapus hídtól.

A jegyeket érdemes elővételben megvásárolni, hiszen ezzel időt takaríthatnak meg a jegytulajdonosok, nem kell szombaton este sorban állniuk, ráadásul az előre megvett belépő még olcsóbb is. Elővételben szombaton 17 óráig kaphatók belépők 1500 és 1000 forintért, 23-án 19 órától pedig 2000 és 1400 forintos áron lesznek megvásárolhatók a jegyek, amikkel mind az öt kiállítóhelyre be lehet menni.

Különleges esemény helyszíne lesz a Kohán Képtár, ahol 22 órakor Új merítés – Kohán képek a raktárból címmel nyílik kiállítás. Az esemény előtt a 3T csoport (Novák Attila, Szuhaj György és Kukár István) performance-át láthatják az érdeklődők, majd azt Gyarmati Gabriella művészettörténész, a tárlat kurátora tárlatvezetése követi.

A várban puskalövéssel indul a Múzeumok éjszakája, lesz középkori fegyverbemutató (és folyamatosan törökkori tábori életkép), illetve két érdekes előadás a felnőtteknek; az egyik a középkori büntetésekről, míg a másik a középkori szexualitásról.

Az Almásy-kastélyban Doktor Zoltán mestercukrász, a Békés Megyei Culinary Team tagja tart tortadíszítési bemutatót (20 órától); 20.30-kor és 22.30-kor a grófi háló titkairól hallhatunk előadást. A kastélyparkban Kádár Ferkó Fotószínháza közreműködésével kosztümös élményfotózás is várja a látogatókat.

A szombat este részletes programja a linkre kattintva érhető el. A Kohán Képtárban nyíló új tárlatról itt talál továbbiakat

 

Címkék#hirdetés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában