Hirdetés

2021.06.11. 06:00

Megújul a EUROPE DIRECT hálózat

A EUROPE DIRECT hálózat új generációja 2021. május 1-jén kezdte meg működését Unió-szerte 424, Magyarországon 17 tájékoztató központtal. A központok célja, hogy az uniós polgárokat lakóhelyükhöz közel, saját anyanyelvükön lássák el információval uniós kérdésekben.

PR-cikk

Európa minden szegletében közel hozzák a lakossághoz az Európai Uniót, az uniós szakpolitikákat és értékeket, így közvetlenebbé teszik az uniós intézmények és a polgárok közötti kapcsolatot. Ennek érdekében rendszeresen kitelepülnek falunapokra, fesztiválokra és egyéb rendezvényekre, ahol az emberek közvetlenül fel tudják tenni az EU-val kapcsolatos kérdéseiket, illetve ingyenes információs anyagokhoz juthatnak hozzá.

Békés megyében, a Békés Megyei Könyvtárban 1998 óta működik Európai Információs Pont, ami a mai EUROPE DIRECT hálózat elődje volt. Az intézmény 2021 májusa és 2025 decembere közötti időszakra ismét elnyerte a jogot az iroda működtetésére.

A EUROPE DIRECT BÉKÉS irodájában európai uniós szaktanácsadó várja az érdeklődőket gyakorlati és testreszabott tájékoztatással segít eligazodni uniós kérdésekben. Az iroda szolgáltatásai személyesen, telefonon és e-mail-ben is elérhetőek az érdeklődők számára. Az aktuális kommunikációs prioritásokat (pl. digitális átállás, klímavédelem) a célcsoportoknak leginkább megfelelően igyekeznek közvetíteni.

Az iroda aktívan jelen van a közösségi médiában, ahol ugyancsak igyekszik naprakész, hiteles és tényszerű tájékoztatást nyújtani uniós ügyekben, de arra is törekszik, hogy párbeszédet folytasson a polgárokkal az Unió helyzetéről és jövőjéről.

Az ügyfélszolgálat mellett számos programot – szakmai napokat, előadásokat, képzéseket, fórumokat, EU-tanórákat, versenyeket – is kínálnak.

Elérhetőségek:

Tel: +36-66-530-215

Cím: 5600 Békéscsaba, Kiss Ernő utca 3. (A Békés Megyei Könyvtár földszintjén.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában