hirdetés

2018.07.06. 08:51

Hét külföldi fiatal érkezik majd augusztusban

Augusztus végéig 21 országból 113 cserediák érkezik hazánkba a 2018/19-es tanévre az AFS Nemzetközi Csereprogram Alapítvány szervezésében.

Közülük hét külföldi középiskolás megyénkben ismerkedhet meg majd Magyarország kulturális és társadalmi értékeivel. Számukra toboroz önkéntes családokat a megyéből a világ legnagyobb és legrégebbi nemzetközi diákcsere-szervezete, az American Field Service (AFS), mely július végéig választja ki azokat a családokat, amelyek a következő tanévre fogadhatnak egy cserediákot.

A békéscsabai és az orosházi körzet kiemelkedő szerepet tölt be a nemzetközi diákcsere-szervezet hazai életében.

A megyében most nyolc külföldi (belga, maláj, olasz, paraguayi, thai és török) középiskolás ismerkedik a magyarországi élettel és kultúrával, míg Békésből egy diák Olaszországban tölti csereévét.

A két körzetben jelenleg 63 önkéntes segíti aktívan az AFS programjait. Ők tartják a kapcsolatot a fogadócsaládokkal és -iskolákkal, programokat szerveznek a diákok számára.

A komlósi Bodzsár Anna és családja már öt cserediákot fogadott.

A tótkomlósi Bodzsár Anna és családja már az ötödik cserediákot fogadta az idén. – Érkezett hozzánk Németországból, Thaiföldről, Malajziából és most Belgiumból is diák. Nagyon különleges élmény megismerni más kultúrákat, sokat tanultunk egymástól, egymásról és magunkról is – foglalta össze élményeit Bodzsár Anna.

A 2018/19-es tanévre Békésbe érkező hét diák közül egy olasz fiú és egy japán lány számára már szerető fogadócsaládot talált az AFS. Öt további – thai, török, hongkongi, brazil, finn vagy indonéz – cserediák befogadására az AFS újabb családok jelentkezését várja megyénkből. A cserediákok fogadásának nincsenek szigorú követelményei. Fontos azonban, hogy egy család azért döntsön külföldi diák befogadása mellett, mert kíváncsi egy más országból érkező emberre.

Ha cserediákot fogadnának, és kérdésük van, keressék a www.afs.hu honlapot, vagy forduljanak bizalommal az AFS békéscsabai körzetelnökéhez, Baji Nikoletthez (06-20/560-5987, [email protected]), illetve orosházi körzet­segítőjéhez, Bodzsár Annához (06-30/592-6919, [email protected]).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában