Budapest Bank

2018.10.25. 12:00

Már érettségivel is nyílnak lehetőségek a megyében

A Budapest Bank számos álláslehetőséget kínál a megye érettségizett fiataljainak, de ezen túlmenően fontos feladatának tekinti a Békés megyei fiatalok pályaorientációjának segítését is. Az intézmény rendszeresen fogadja a megye fiatalságát békéscsabai bankműveleti központjában, idén elindította HÍD mentoring programját, valamint együttműködik a Békéscsabai Szakképzési Centrummal.

A Budapest Bank békéscsabai Bankműveleti Központja ma már Békés megye egyik legnagyobb munkaadója közel 800 munkavállalóval a megyeszékhelyen. A Központ nemcsak gazdasági tevékenységével, hanem a város fejlődését célzó kezdeményezések felkarolásával is kiemelkedő szerepet vállal a helyi közösség életében. A pénzintézet külön figyelmet fordít a középiskolás korosztályra.

„Fontos számunkra, hogy a fiatalok pályaorientációját és elhelyezkedését tájékoztatással és vonzó jövőkép felvázolásával segítsük elő, hogy ezáltal is minél többen itt, a megyében találják meg hosszú távon a számításukat” – mondta el Lasetzky Frigyes, a Békéscsabai Bankműveleti Központ vezetője. „Mi színvonalas munkalehetőségekkel várjuk azokat az érettségizett fiatalokat is, akik nem szeretnének tovább tanulni, vagy tapasztalatot gyűjtenének még főiskola, egyetem előtt. A munka világába történő beilleszkedést számos módon, így képzésekkel is segítjük.”

A fiatalok orientációját segíti a bankműveleti központ HÍD mentoring programja is. Ez egy olyan 3 hónapos program sorozat, amelynek célja, hogy hidat képezzen az iskola és a munka világa közé, bevonva ebbe a pedagógusokat és a diákokat is. A program során olyan témák és események feldolgozásával kapnak gyakorlati tanácsokat a diákok, mint például karrier, kapunyitási pánik és állásszerzés. A Budapest Bank jóvoltából a középiskolások még a bankműveleti központ életébe is betekintést nyerhetnek az Központ látogatási program keretében, ahol egy másfél órás, játékos program és bejárás során ismerhetik meg a Békéscsabán zajló banki háttérmunkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában