hirdetés

2018.05.14. 16:12

Kukakultúra: használtfénycső-feldolgozásról, -újrahasznosításról

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. lámpahulladékok, használt fényforrások szelektív begyűjtésével és feldolgozásával foglalkozó társaság. Egyenes fénycső feldolgozó üzemük Mezőkovácsházán működik.

Annak érdekében, hogy a régió lakossága a társaság tevékenységét jobban megismerhesse, és népszerűsíteni tudják a lámpahulladékok szelektív gyűjtésének fontosságát és lehetőségeit, nyílt napot szerveztek a hétvégén.

A cég csatlakozott a KUKAkulTÚRA – a hulladékkezelők nyílt napja elnevezésű országos rendezvényhez. Ennek keretében meghívták a régió iskoláinak a tanulóit, ahol 30 fős turnusokban minden tanulónak megmutatták a fénycső-feldolgozás folyamatát és ismeretterjesztő előadásokat tartottak.

Tavaly hasonló nyílt nap keretében a társaság szakemberei a mezőkovácsházi Hunyadi gimnázium tanulóinak mutatták be a fénycső-feldolgozás folyamatát. Most a város általános iskolájának felső tagozatosai vehettek részt az előadásokon. Az idei nyílt nap már regionális rendezvény volt, autóbuszokkal Békéscsabáról és Battonyáról is jelentős számban látogattak el diákok az eseményre. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Varga Gusztáv, Mezőkovácsháza polgármestere is.

A nagy melegben jól esett a vendégeknek egy üveg ásványvíz, és az ajándék led-lámpás kulcstartóknak is nagyon örültek az ifjú érdeklődők. Az előadáson elhangzottakból három dolgot biztosan megtanultak: a használt fényforrások szelektív gyűjtése és feldolgozása a környezetünk megóvása érdekében történik. Az újrahasznosítás értékes alapanyagokat biztosít az ipar számára. A lakosság pedig úgy tudja segíteni ezt a folyamatot, ha a kiégett fényforrást nem a kukába dobja, hanem elviszi egy begyűjtő pontra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában