interreg

2020.02.21. 08:15

Közös turisztikai stratégia a természeti értékekért

 

Az „Együttműködés a határon átnyúló természeti örökség közös kihívásaiban” projekt keretében a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a vállalkozások által biztosított szakmai háttérre alapozva közös turisztikai stratégiát hozott létre, mely a kamara honlapján olvasható.

A határon átnyúló projekt általános célja, hogy a természeti értékek megőrzése és fenntartható fejlesztése mellett korszerű turisztikai lehetőségek kerüljenek kialakításra. Erre azért van szükség, mert a területen lévő természeti kincsek értéke felbecsülhetetlen, azonban ezek hatékony megőrzésére, valamint turisztikai és oktatási célú hasznosítására nincs megfelelően kidolgozott és végrehajtott stratégia. Döntően határ menti területekről van szó, ezért minden, a természeti környezethez kapcsolódó kezdeményezést csak úgy lehet hatékonyan sikerre vinni, ha a határ mindkét oldalán egyeztetnek róla a megfelelő szakmai háttérrel rendelkező szervezetek.

A projekt (főszerződés száma: 41097/11.04.2018) az Interreg V-A Románia-Magyarország Program keretében valósul meg (www.interreg-rohu.eu), az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap, valamint a programban résztvevő két tagállam társfinanszírozásával.

Fő pályázó: “Don Orione” Alapítvány, Nagyvárad

Résztvevő partnerek: Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Körös-Maros Nemzeti Park

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a vállalkozások által biztosított szakmai háttérre alapozva vett részt a projektcélok megvalósításában és a közös turisztikai stratégia megalkotásában, folyamatosan tájékoztatást nyújtva a projektrészéhez kapcsolódó tevékenységekről.

A regionális stratégia a RO-HU programmal együttesen hozzájárult ahhoz, hogy az érintett területeken úgy fejlődjön a turizmus és növekedjen a vendégéjszakák száma, hogy közben a védett természeti örökség is sértetlenül megmaradjon.

A projekt zárókonferenciájára 2020. február 27-én kerül sor Békéscsabán, a Szabadság tér 16-18. szám alatti irodaházban. Kezdési időpont 11.00 óra, regisztráció 10.30-tól. A részletes programot megtalálhatják a www.bmkik.hu honlapon.

Jelen hirdetés nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió álláspontját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában