hirdetés

2018.11.06. 09:50

Közlekedésbiztonságban az első háromban a békéscsabai diákok

Országos közlekedési versenyben lettek dobogósok a békéscsabai családok.

Ebben az évben a Békéscsabai Petőfi utcai Általános Iskola harmadik helyezést ért el az ország egyik legnépszerűbb közlekedésbiztonsági vetélkedőjének, a Közlekedik a család (KACS) oktatási intézmények számára meghirdetett versenyében. A békéscsabai iskola hét családdal vett részt a megmérettetésekben, és a teljesítményüket százezer forint értékű iskolaszer csomaggal díjazta a ŠKODA.

2018-ban először bővítették ki a résztvevők körét, és vonták be a tanintézményeket az immár hét éves Közlekedik a család programba, amelyen az iskolát képviselő diákoknak szüleikkel együtt különféle, a balesetmentes és biztonságos közlekedést érintő témakörökben kellett számot adni tudásukról, illetve gyakorlati ismereteikről a kerékpáros ügyességi feladatoktól kezdve a műszaki, valamint egészségügyi feladványok megoldásáig.

Az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottsága szervezésében, az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria ŠKODA márkaképviselete támogatásával megvalósult program iskolai fordulóit április eleje és június közepe közt tartották az ország 21 városában, amelyeknek a végén a jászberényieké lett a végső győzelem. A debreceniek szerezték meg a második helyezést, és szorosan mögöttük a békéscsabaiak lettek a harmadikok.

Az ünnepélyes díjátadót október 18-án az AutóMobil Körös ŠKODA kereskedésében tartották meg, ahol a „bronzérmest” megillető értékes iskolaszer csomagot a Békéscsabai Petőfi utcai Általános Iskola igazgatónője, Papp-Jóljárt Gyöngyi vette át a ŠKODA márkaképviselet, illetve a helyi rendőrség munkatársaitól. Az eseményen szintén részt vevő szülők és diákok elmondták, az volt igazán vonzó számukra ebben a versenyben, hogy nagyon különböző feladványokat, kihívásokat kellett megoldaniuk, aminek köszönhetően mindenki kivehette a részét a tennivalókból, és így az elért eredmény is a közös csapatmunka eredménye lett.

A verseny újabb fordulóval folytatódik jövőre, de addig a résztvevők idei teljesítményéről, küzdelmeiről a http://www.kozlekedikacsalad.hu/ oldalon lehet részletesen olvasni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában