hirdetés

2019.10.14. 17:00

Konyha, Békés Megyei Szimfonikus Zenekar, Földes László Hobo – Folytatódik az Őszi Művészeti Hetek

A közel két hónapos eseménysorozat komoly- és könnyűzenei koncertekkel, képzőművészeti eseményekkel várja az érdeklődőket a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Október 18-án a Konyha zenekar lép színpadra, legnagyobb slágereiket Békéscsabára is elhozzák, így biztosan nem marad ki a sorból a Százszor visszajátszott c. számuk, amely idén hatalmas közönségkedvenc lett.

Október 20-án a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar jubileumi koncerttel ünnepli fennállásának 60. évfordulóját. A társulat ünnepi opera hangversennyel készül, műsoron Puccini Lidércek című operája, mely a szerző egyik első közönségsikere volt. A mű romantikus varázstörténet, amelyben a szirén által elcsábított vőlegényt a bosszúálló lidércek halálra táncoltatják. A koncerten neves szólistákat is hallhatnak, valamint közreműködik nemzeti kóruséletünk egyik kiválósága, a Nyíregyházi Cantemus Kórus. A produkciót Gál Tamás Érdemes Művész, Liszt-díjas karmester vezényli.

Földes László Hobo Hármasoltár című előadói estjén az irodalom és a zenetörténet három ikonikus alakja előtt tiszteleg. József Attila költő, Jim Morrison, a The Doors énekese és dalszövegírója, valamint Vlagyimir Viszockij színész, énekes, költő művei adják a műsor gerincét. A Kossuth-díjas énekes, dalszerző, szövegíró, színész, előadóművész, Földes László Hobo estje október 22-én 19 órától várja az érdeklődőket. Az eseménysorozat keretén belül novemberben egyenesen Londonból érkezik a világhírű Queen show, valamint színpadra lép Zorán és Lovasi András is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában