21°

Kolbásszal fekszik, és kolbásszal is kel

A kolbászkirályt újra megkoronázták, vagyis a gyulai Dékány Ferenc a 17. Magyar Termék Nagydíját vehette át a minap a Parlamentben a Pikok Pannónia lángolt kolbászért. Ahogy mondta, a kolbászevést, a kolbászkészítést és a díjakat sem lehet megunni. 83 évesen ő már csak tudja.

Egyik jön a másik után. Kolbászban és díjban. A Pikok Pannónia lángolt kolbásznak ugyanaz a titka, mint a korábbi kolbászoknak: a minőségből engedni nem szabad. Ahol értenek a kolbászkészítéshez, ott csak jó kolbász születhet. Ebben pedig élen jár Gyula, Békéscsaba, valamint a megye számos települése.


– Kis túlzással, kolbásszal fekszem, kolbászról álmodok, kolbásszal kelek – hangsúlyozta a rengeteg más díjjal is kitüntetett hentesmester. – Ha nem tudok aludni, kitalálok valami újdonságot. És ahogy régen mondták: egy a titok, szőlőből lehet bort, sertéshúsból pedig kolbászt készíteni. Ezt Attila fiam is tudja, akivel együtt csináljuk a Deka-Union termékeit. A sikerekkel ugyanakkor nem a magunk, hanem a megye hírnevét szeretnénk öregbíteni.


És akkor essen szó a Magyar Termék Nagydíjas Pikok Pannónia lángolt kolbászról. Ahogy Dékány Ferenc mondta, frissességével páratlan élvezetet nyújt, és nagy előnye, hogy a vastag kolbásszal ellentétben már 1–2 hetes érés után fogyasztható. A lángolt kolbász a paprika és a füst enyhén csípős ízelegyétől nyeri el a karakterét. Az állaga zaftos, magas nedvességtartalmú csemege. A lángolt kolbász különlegessége a füstölésében rejlik.

A füstről levéve hűvös, száraz helyen kell tárolni. A mai csomagolástechnikának köszönhetően a termékek védőgázas csomagolásban hosszabb ideig is eltarthatóak. A kolbász hetekig megőrzi ízét, illatát. Sütve, főzve és hidegen is fogyasztható.

Dékány Ferenc és Attila elmondták, a Deka Union Kft. fontosnak tartja az örökölt értékeket, az egészséges és jó minőségű alapanyagokat. Mindazt a környezeti örökséget, melynek megtartásáért felelősséget vállalnak. Erre saját munkatársaik képzésénél is nagy gondot fordítanak, sőt, élen járnak e téren saját környezetük megóvásával, tisztántartásával.


– Törekszünk a kiváló magyar hús védjeggyel rendelkező beszállítóktól való árualap beszerzésére. A kolbászkészítés során nagy gondot fordítunk arra, hogy termékeink allergén anyagokat, vagy az emberi szervezetre káros adalékanyagot, ne tartalmazzanak.
A fogyasztói kedveltség mellett fontos termékeik elismertségének megszerzése. Néhány az elismerések közül: 2012-ben Címeres termékcsaládjuk hét terméke Kiváló Magyar Termék-díjban részesült, 2014-ben a Címeres kulárés kolbászuk nyerte el elismerést.

2015-ben a Debreceni páros kolbászuk, 2016-ban a Címeres füstölt májasuk kapott kitüntetést. Cégük Címeres termékei a SuperBrands, a MagyarBrands és a Business SuperBrands kitüntető címeket is megkapták. Magyarországon a húsipari cégek közül az elsők között használhatják négy terméküknél a KMS védjegyet. Céljuk, hogy a Címeres márka védjegyoltalom alá kerüljön.

 

Kommentek

Legolvasottabb

1
Már az űrből is látszik az M44 nyomvonala
2
Öt férfi molesztált egy házibuliban egy tinilányt
3
Ha nem látja, nem hiszi el: saját postás kutyája van Gyulának, házhoz viszi a leveleket
4
Vádemelési javaslat a kábítószer-kereskedő ellen
5
M44: utánajártunk, hogy halad az építkezés
negyed mérföld
A leggyorsabb autókat győzte le a Tesla
Időjárás / 3 órája
Hétfőn sem ússzuk meg szárazon
Eső főleg nyugaton várható, de teljes egészében sehol nem zárható ki.
Gyász
"Amíg éltél szerettünk, amíg élünk nem feledünk." KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS Ezúton mondunk köszönetet mindazon rokonnak, szomszédoknak, akik ismerték és szerették, hogy Vlcskó Károlyné búcsúztatásán megjelentek, sírjára koszorút helyeztek, mély fájdalmunkat enyhíteni igyekeztek. Külön köszönetet mondunk Dr. Tóth Judit háziorvosnak, Dr. Farkas Ida, Dr. Kliment Magdolna és Dr. Bódis Ilona kezelőorvosoknak áldozatos munkájukért. A gyászoló család
25. évfordulóra! "Ha látsz egy könnyes arcot, némán szenvedőt, soha ne bántsd meg őt, az én vagyok." Mágori talákozás
apostoli buzdítás / 5 órája
Önkorrekcióra kérik Ferenc pápát
39 millió dollár / 6 órája
Kémfilm taszította le a trónjáról a Stephen King-horrort
Német választások / 8 órája
Gyengültek a kormánypártok, az AfD a harmadik erő
gyász / 9 órája
Meghalt Charles Bradley amerikai soulénekes
Sérülés / 12 órája
Kérdéses Tálas Zsuzsanna játéka a ma esti sorsdöntő mérkőzésen
Pályázat / 14 órája
Szebbé tehetitek a magyar vasutat, ha van pár jó rajzos az osztályotokban