hirdetés

2021.08.18. 06:00

KedvesKEDDj az autizmussal élő fiataloknak

A békéscsabai Plazma Center augusztus 17-én újabb jótékonysági akciót hirdetett, amely során az Aut-Pont Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány részére szerveztek gyűjtést. Az extra napon plazmaadásonként 500 forinttal támogatták az alapítványt, így a nap végére 135.000 forintot sikerült összegyűjteni a szervezet számára.

A békéscsabai Plazma Center életében nem újdonság az adománygyűjtés. A nyáron már több egyesületet, alapítványt, károsultat is támogatott az intézmény különböző összegekkel.

Augusztusban két gyűjtést szerveztek, az első az augusztus 8-ai Nemzetközi Macskanap apropójaként augusztus 9-én, hétfőn, PlazMacska címmel volt, amikor is a Catlantis Macsakmentő Egyesület részére sikerült 127.000 forintot összegyűjteni.

A második jótékonysági napunk a KedvesKEDDj volt, augusztus 17-én. Az extra napon az AUT-PONT Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány részére szerveztünk gyűjtés. Plazmaadásonként 500 forinttal támogattuk az alapítványt.

– Az AUT-PONTtal volt szerencsénk már a korábbiakban együttműködni, akkor a plazmaadóink javaslatára segíthettük az alapítványt. A sikerre való tekintettel idén arra gondoltunk, ismét szeretnénk a szervezet mellé állni és lehetőségeinkhez mérten támogatást nyújtani. Köszönhetően a lelkes plazmaadóknak és kollégáknak, egy rendkívül sikeres napot zárhattunk, melynek eredményeképpen 135 000 Ft támogatást adhattunk át az alapítvány részére. A Plazma Center számára fontos, hogy olyan kapcsolatokat építsen ki partnereivel, amely hosszú távú és többszöri támogatást is lehetővé tesz – emelte ki az extra nap kapcsán Krajcsó Ágnes központvezető.

Gujné Szabó Tünde, az AUT-KÖZ-PONT Fogyatékosok Nappali Intézménye intézményvezetője elárulta, hogy nagy örömmel fogadták az újbóli megkeresést a centrum részéről.

Az alapítvány szolgáltatásaira hatalmas az igény Békés megyében, hosszú várólistával dolgoznak, ami szakképzett munkaerőt igényel, melynek az anyagi vonzata se kevés, így minden felajánlásnak nagy hasznát veszik. Az intézményvezető hozzátette, hogy már megvan, mire fordítják a támogatást.

– A Plazma Center Békéscsaba számára fontos, hogy olyan jóténykonysági akciókat hirdessen, amelyhez a plazmaadók is szíves örömest csatlakoznak, hiszen nélkülük nem jöhetne létre egyetlen támogatás sem. Azt tapasztaljuk a gyűjtések során, hogy minden alkalommal érdeklődve és izgalommal várják, hogy az adott hónapban kinek/kiknek segíthetnek azon túl, hogy plazmájukkal már hozzájárulnak a betegek megsegítéséhez. A kedvesKEDDj-en ismét együtt kedveskedtünk és a nap végére nem csak az autizmussal élők arcára csaltunk mosolyt, hanem az egész békéscsabai Plazma Center közösség arcára – számolt be Szabó Rita az intézmény marketing asszisztense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában