12°
21°
11°

IX. Gyomaendrődi Disznótoros és Böllérpálinka Verseny

2017. november 25-én, Gyomaendrődön a Varga Lajos Sportcsarnokban immár kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Gyomaendrődi Disznótoros és Böllérpálinka Verseny a Gyomaendrődi Üdültetési Szövetség Turisztikai Egyesület szervezésében. (x)

Egyesületünk célja a rendezvénnyel, hogy eredeti, hagyományőrző hangulatot teremtve elevenítsük fel a nagyapáinktól tanult disznótoros hagyományokat, hamisítatlan gasztronómiai élményekkel fűszerezve. A nap folyamán válogathatnak a látogatók a hagyományos házi jellegű ételekből és italokból, valamint a gasztronómiai különlegességekből.

Ön gyúrja a környék legjobb kolbászát? Vagy töltött káposztája a család kedvence? Esetleg csak egy felejthetetlen élményre vágyik a barátaival? Nevezze be Ön is csapatát disznótoros étel készítő versenyre, melynek zsűrije a Békés Megyei Culinary Team szakács olimpikonjai lesznek.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is lesz süteményverseny, ahol nevezhetik a legjobb hájas illetve tepertős süteményeiket! A legjobbakat a zsűri díjazza.

A rendezvény legnépszerűbb része a Böllérpálinka Verseny idén sem maradhat el. Minősítesse Ön is legjobb házi pálinkáját! A pálinka zsűri elnöke: Ignácz Tibor pálinkamester-szakmérnök (Hármas-Körös Pálinka Manufaktúra) lesz.

További részletek, jelentkezés: http://www.gyomaendre.hu/hu/hirek/ixdisznotoros-es-bollerpalinka-verseny.html„ target=”_blank„

Kommentek

Legolvasottabb

1
Elütöttek egy gyalogost, a helyszínen életét vesztette
2
Négy autó ütközött a 47-esen, az egyik kigyulladt, többen megsérültek
3
Negyvenkét évnyi vonatozás ért véget csütörtökön Békéscsabán
4
Cserbenhagyás és súlyos sérülés történt Békéscsabán
5
Csabaiak, figyelem! Több útszakaszon is változik a forgalmi rend
vitatéma
Megosztja a rajongókat a tinisztár tetovált teste
osztozunk a jóban és a küzdelemben / 8 perce
Emmi: a hősök emléke ma is fontos
Schanda Tamás államtitkár Tallinban, az 56-os forradalom alkalmából rendezett ünnepségen méltatta a hősöket.
Gyász
"Az édesanyák nem halnak meg, csak fáradt szívük pihenni tér." GYÁSZHÍR Mély fájdalommal tudatjuk, hogy Melis Erika könyvelő 2017. október 8-án 55 éves korában elhunyt. Búcsúztatása 2017. október 24-én 10 órakor lesz a békéscsabai Felsővégi temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, fájdalmunkban osztoznak. A gyászoló család.
MEGEMLÉKEZÉS Balangó András halálának 2. évfordulóján. Felesége, lánya és családja, keresztfia.
MEGEMLÉKEZÉS "Vágytam maradni még szeretteim között. A sors végül ellenem döntött. Búcsúzni nem tudtam, ajkam nem engedett, amit mondani akartam tudja ki szeretett." Fájó szívvel emlékezünk Petrovszki Pál halálának 8. évfordulóján. Szerető családja
" Még fáj nekünk, s tán örökre így marad, de Te mindíg velünk leszel, az idő bárhogy is halad." MEGEMLÉKEZÉS Soha el nem múló szeretettel emlékezünk Ifj. Szabó Jenő halálának 12. évfordulója alkalmából. Szeretteid
nomophobia / 2 órája
Megváltoztatja az életünket a mesterséges intelligencia?
Emlékév / 2 órája
Fényjátékkal tisztelegtek Cardiffban Arany János előtt
Amerikai Nagydíj / 2 órája
Hamilton indul az élről, Vettel a második
bennfentes tanácsok / 3 órája
Mit ne tegyen soha egy étteremben?
portré / 4 órája
Ma lenne 100 éves Joan Fontaine Oscar-díjas színésznő
Budán raboskodott / 4 órája
Az első ejtőernyős ugrást 220 éve kísérelték meg