Filharmónia

2020.03.02. 11:14

Énekszóval érkezik a tavasz

A Filharmónia Magyarország az ország legnagyobb klasszikus zenei koncertszervezőjeként évről évre kiváló művészek, fantasztikus zenekarok, kórusok egész seregét sorakoztatja fel és állítja hadba egy kétségkívül nemes ügy érdekében, ami nem más, mint a komolyzene megismertetése és megszerettetése. Ezt a missziót szolgálja a Filharmónia Összhang bérlet is, melynek koncertjeit mindig nagy érdeklődés övezi. Az idei évadban már három hangverseny bizonyította, hogy a klasszikus zene tárháza egy igazi kincsesláda, melyből a legfényesebb kincseket húzzák elő a Filharmónia által felkért együttesek.

Habár otthon is élvezet egy-egy remekművet meghallgatni, de nem hasonlítható össze azzal a páratlan élménnyel, amikor elfoglaljuk helyünket a nézőtéren, látjuk a koncentrációt a tőlünk néhány méterre ülő zenészek arcán, figyelhetjük, ahogy lesik a karmester minden lélegzetvételét és több száz emberrel együtt tapsolhatunk, hangot adva az örömnek, amit a zene harmóniája ébreszt bennünk. A 2019/20-as évadban még két alkalommal élheti át a békéscsabai közönség ezt az élményt.

Március 7-én a Nemzeti Énekkar lép a Csabagyöngye Kulturális Központ színpadára, Kocsis-Holper Zoltán vezényletével, valamint Bizják Dóra zongoraművésznő közreműködésével. Magyarország egyik vezető kórusa ezúttal világhírű operák kórustételeiből állította össze páratlan műsorát. A Pillangókisasszony, az Aida, a Traviata vagy éppen a Machbeth szinte mindenki számára ismert művek, és ezen remekek kórustételei a Nemzeti Énekkar előadásában garantáltan nagy élményt fognak jelenteni.

Az évad zárókoncertje is kihagyhatatlannak ígérkezik! Április 7-én a Budapesti Fesztivál Zenekar érkezik a városba, a Corellitől Brittenig ívelő hangversenyen Szőke Zoltán kürtművész és Kertész György csellóművész lép a BFZ kamaraegyüttese elé a virtuozitás, intimitás és letisztultság jegyében.

A hangversenyek további részletei megtalálhatók a www.filharmonia.hu weboldalon. Jegyeiket megválthatják a Csabagyöngye Kulturális Központban, valamint online a www.jegymester.hu oldalon. A Filharmónia oldalát érdemes követni, ha szeretne első kézből tájékozódni az Összhang bérlet új évadáról, vagy éppen más városban keresne klasszikus zenei programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában