hirdetés

2018.09.14. 15:08

Előretolt Helyőrség Gyulán

Az afrikai kikötők félelmetes hírű verekedője, a valamikor szép jövő előtt állott, de elszegényedett angol nemesifjú, Galamb ugyan nem lesz Gyulán, az Előretolt Helyőrség Szabadegyetem szeptember végi programjain, Hoboval, Ferenczi Györggyel és zenekarával, valamint Laár Andrással azonban találkozhatnak az Íróakadémia résztvevői. (x)

A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. szervezésében szeptember 27-30. között megvalósuló II. Előretolt Helyőrség Szabadegyetem fókuszában a kortárs magyar kultúra áll, kiemelt figyelemmel az irodalom és a színház kapcsolatára. Az akadémia hallgatói és az érdeklődő nagyközönség workshopokon, előadásokon találkozhat a színházi élet kiemelkedő képviselőivel, esténként pedig zenés irodalmi eseményeken, koncerteken vehet részt.

A programsor különlegessége, hogy Földes László Hobo Ballada a senki fiáról című Faludy György-estjére, valamint Ferenczi György és a Rackajam koncertjére mindössze 1000 forintos áron kaphatók jegyek. A két koncert mellett azonban valódi szellemi kalandozás részesei lehetnek a műhelymunkák résztvevői.

A gyulai művelődési központban rendezendő eseményen lesz ugyanis kerekasztal-beszélgetés a kortárs drámáról és a kortárs színházról a POSZT kapcsán, műhelymunka Ferenczi Györggyel arról, hogy fér össze a kalotaszegi hajnali Petőfi és Gérecz Attila verseivel, és Hendrix zenéjével? Rendeznek közönségtalálkozót Hoboval és Laár Andrással – mindketten önálló estjüket követően állnak nézőik rendelkezésére.

Hobo és Ferencziék koncertjére mindössze 1000 forintos áron már kaphatók jegyek. Az Előretolt Helyőrség Szabadegyetem további eseményei díjtalanok, de regisztrációhoz kötöttek.

A szeptember végi, gyulai rendezvényről részleteket itt olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában