hirdetés

2018.08.28. 14:45

Célegyenesben: IV. Fiatal Fogatlovak Világbajnoksága

Az előző évek sikerei alapján a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI) a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt-t bízta meg, a IV. Fiatal Fogatlovak Világbajnokságának megrendezésével, melynek időpontja: 2018.szeptember 5-9.

Az előzetes nevezés lezárult a nemzeti szövetségek részéről, amelyet a Nemzetközi Lovas Szövetség elfogadott. A versenykiírás szerint Mezőhegyesre minden korcsoportban 10-10 lovat nevezhetett egy ország. Egy versenyző korcsoportonként 2 lóval indulhat.

Ausztria, Lengyelország, Luxemburg, Németország, Olaszország, Románia és Magyarország küldi el, „sportnagyköveteit”, jól felkészített lovait. A legnépesebb mezőny a magyar és a német lovakból áll össze. Hazai részről a 3 korcsoportban 16 ló indul a versenyen. A németek 12 lovat hoznak Mezőhegyesre, köztük a tavalyi vb hatéves győztesét, FORTINO-t és az ezüstérmes SKY-DWELLER TSF nevű lovat, mindkettőt Marie Tischer hajtotta, s idén is ő hajtja.

A hajtók között visszatérő ismerősként szerepel még a nevezők listáján a lengyel testvérpár Weronika és Bartlomiej Kwiatek, a német Bettina Winkler és Karl-Heinz Finkler, ők korábbi években akkori lovaikkal dobogón végeztek.

Idén óriási a kihívás a magyarok előtt, hiszen 2017-ben nem volt döntős magyar ló. A felkészülésre éppen ezért nagy hangsúlyt fektettek. A házigazda Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. három nóniusz lovával indul, a kettesfogathajtó 2017. évi magyar bajnok, Papp János.

Minden érdeklődőt szeretettel vár a Mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában