Szeged

2019.09.04. 14:39

Bor tér – ahol egy koccintásra mindig jut idő

Az őszt idén is prémium borokkal, gasztronómiai specialitásokkal és zenei programokkal köszöntik Szegeden. Szeptember 18-án rajtol a Bor tér ahol 111 pincészet kínálatából válogathatnak a kilátogatók.

Hamarosan kezdetét veszi a 9. őszi bormustra a Dóm téren, ahol a kilátogatók üvegpohárral a kézben adhatnak tiszteletet a boroknak, a borászoknak és a barátaiknak, akikkel egy koccintásra mindig jut idő.

A páratlan hangulatú Dóm tér falai között, az ikonikus tornyok alatt már gyülekeznek a Bor tér főszereplői: a borászok, a vendéglátósok és a kézművesek. Mindenki csinosítja a standját, hogy a szerdai nyitányra minden a helyére kerüljön.

Idén 111 pincészet képviselteti magát a Bor téren, mellettük pedig további 67 gasztro- és kézműves kiállító érkezik sajtokkal, lepényekkel, finomabbnál-finomabb ételekkel és egyedi ajándékokkal, emléktárgyakkal.

A fesztivál nyitóeseménye ezúttal is a szüreti felvonulás lesz, amely szeptember 18-án, szerdán 18:30-tól a Széchenyi tér – Klauzál tér – Dugonics tér – Árpád tér – Apáthy u. – Dóm tér útvonalon hívja szüreti bálba a szegedieket.

A Móra Ferenc Múzeum jóvoltából a „Szőlő, bor, Szeged” című borászati kiállítás keretében ma már nem használt szőlészeti és borászati eszközök lesznek láthatók.

Ne feledje: kilencedik Bor tér Szegeden, szeptember 18 és 22 között a Dóm téren. Önnel lesz az igazi!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában